B&W besluiten 29-03-2022

Aanwezig

  • de heer A.G.J. Strien, burgemeester
  • de heer M. Blind, wethouder
  • de heer drs. H. Olthof, wethouder
  • de heer H. Kamphuis, wethouder
  • de heer drs. D.L.W. Zielhuis, gemeentesecretaris

Afwezig

-

Agenda

1. Vaststellen BenW-besluit(en) d.d. 22 maart 2022

Besluit

Conform vast te stellen.

2. Ingekomen

3. Bestemmingsplan Olst, Eendrachtstraat 8  

Besluit

De raad voor te stellen:

  1. De Nota van beantwoording van zienswijzen Olst, Eendrachtstraat 8 d.d. 14 februari 2022 vast te stellen;
  2. Het bestemmingsplan ‘Olst, Eendrachtstraat 8’ vast te stellen;
  3. Geen exploitatieovereenkomst vast te stellen, omdat het kostenverhaal anterieur verzekerd is.

Samenvatting

Op 23 april 2019 heeft het college van B&W een positief besluit genomen over het realiseren van één twee-kapper en een rij van zes woningen op de locatie van het voormalige tuincentrum Hollegien aan de Eendrachtstraat 8 te Olst. Het ontwerpbestemmingsplan Olst, Eendrachtstraat 8 heeft van 23 december 2021 tot en met 2 februari 2022 ter inzage gelegen. Binnen deze periode zijn twee zienswijzen ingediend op het plan. De zienswijzen geven geen aanleiding om de raad voor te stellen het plan niet of gewijzigd vast te stellen. Het college heeft op 22 februari al een besluit genomen. Later bleek dat een zienswijze ten onrechte niet bij de besluitvorming is betrokken. Dit is nu hersteld en om deze reden is opnieuw een collegebesluit genomen.

4. Toplaag Kunstgrasveld Overwetering

Besluit

  1. De meerkosten ad € 84.100 inclusief btw en btw-compensatie vanuit het rijk ad € 14.700 tbhv van de EPDM infill binnen de investering van het kunstgrasveld bij Overwetering mee te nemen in de 1e bestuursrapportage van 2022;
  2. De kapitaal lasten van € 8.000,- vanaf 2023 te verwerken in de kadernota 2023-2026 als autonome ontwikkeling.

Samenvatting

Bij SC Overwetering is in de zomer van 2021 de toplaag van het kunstgrasveld op het hoofdveld vervangen. Na aanleg van de toplaag bleek dat de aannemer met een alternatief product heeft gewerkt voor de infill van het kunstgrasveld. Dat is een afwijkend product dan wij hadden voorgeschreven in het bestek, maar toch voldoet dit product aan de bestekeisen. Het alternatieve product is ook goedgekeurd als infill materiaal door de KNVB en tevens aan de eisen van de keuring instantie KIWA- ISA Sport. Overwetering heeft het veld in gebruik genomen en al snel kwamen er ernstige klachten over de toegepaste infill. CROW heeft het bestek en dus ook de infill getoetst en heeft gemeld dat de infill voldoet aan de eisen die wij gesteld hebben in het bestek. Hierdoor heeft een rechtsgang voor de gemeente geen zin of kans van slagen.  Sc Overwetering is niet gelukkig met de huidige situatie/ infill en wenst dat er gekozen wordt voor een ander infill product. De gemeente wil dat SC Overwetering tevreden is met een kunstgrasveld waar goed en prettig op gespeeld kan worden. Het vervangen van de huidige infill naar EPDM geeft een meerprijs van: € 84.100 inclusief btw.  De btw wordt waarschijnlijk volledig vergoed vanuit de specifieke uitkering stimulering sport vanuit het Rijk ad € 14.700. Dit zorgt voor jaarlijks afgerond € 8.000 aan extra kapitaallasten vanaf 2023. De formele verhoging van het investeringskrediet wordt meegenomen in de eerste bestuursrapportage van 2022. De hogere kapitaallasten vanaf 2023 worden in de kadernota 2023-2026 meegenomen als autonome ontwikkeling.

5. Regels voor aanwijs kenteken gebonden parkeerplaatsen

Besluit

  1. De beleidsregels voor aanwijs kentekengeboden parkeerplaatsen vast te stellen;
  2. De beleidsregels voor 4 weken ter inzage te leggen.

Samenvatting

Steeds vaker ontvangen wij aanvragen voor aanwijs van kenteken gebonden invalidenparkeerplaatsen. De parkeerdruk in met name woonstraten en pleinen is de afgelopen jaren enorm toegenomen en ouderen wonen steeds langer zelfstandig thuis. Ook neemt de zorg voor langdurige zieken toe en vindt de verpleging vaker thuis door partner en/of een ouder. Vanwege de loopafstanden vanaf parkeergelegenheden zijn mindervaliden niet altijd in staat om van het voertuig naar huis te lopen. Om aanvragen te kunnen toetsen zijn regels nodig. Hiervoor zijn beleidsregels opgesteld.

6. ALV Dimpact 30 maart 2022  

Besluit

  1. In te stemmen met de notulen van de ALV van 6 december 2021;
  2. In te stemmen met de statutenwijziging en bijbehorende concept-aktes;
  3. Kennis te nemen van de voortgang van het programma Beyond23;
  4. Kennis te nemen van de voortgangsrapportage van het implementatieplan ‘Doorpakken Nu!’;
  5. In te stemmen met het Bedrijfsplan 2023;
  6. Kennisnemen van de gerealiseerde successen.

Besluit burgemeester

Volmacht te verlenen aan de heer M. Duijtshoff, directeur van de gemeente Raalte, om namens Olst-Wijhe de presentielijst te tekenen en met de op de agenda vermelde onderwerpen in te stemmen.

Samenvatting

Dimpact is een coöperatieve vereniging van 40 gemeenten en vertegenwoordigt daarmee circa 3 miljoen inwoners. Door lidmaatschap van Dimpact kunnen gemeenten gemeenschappelijk hun dienstverlening organiseren, collectief belangen behartigen en collectief ICT-diensten aanbesteden en inkopen. De DOWR-gemeenten zijn alle lid van Dimpact Op 30 maart 2022 is de volgende Algemene Ledenvergadering van Dimpact. Belangrijkste onderwerp is een wijziging in de statuten naar aanleiding van wetswijzigingen. 

7. Definitieve vaststelling begrotingswijzigingen OD 2021 en 2022 en doorkijk naar 2023

Besluit

  1. Kennis te nemen van de definitieve begrotingswijziging 2021 en 2022 door de OD IJsselland;
  2. De gemeenteraad te informeren aan de hand van een informatienotitie.

Samenvatting

Bij brief van 23 februari 2022 heeft het Algemeen Bestuur van de Omgevingsdienst IJsselland de raden en Staten van de partners in deze GR de definitieve begrotingswijziging 2021 en 2022 toegezonden.  De raad heeft deze zoals gebruikelijk ter advisering in handen gesteld van het college.
Het college heeft kennisgenomen van de wijze waarop met de begrotingswijzigingen wordt omgegaan en een informatienotitie ten behoeve van de gemeenteraad.

8. Bestuursvergadering AB OD IJsselland 1 april 2022 

Besluit

In te stemmen met de advisering als verwoord in de geannoteerde agenda van het Algemeen Bestuur Omgevingsdienst IJsselland van 1 april 2022.

Samenvatting

Op 1 april 2022 is er een informerende vergadering gepland van het Algemeen bestuur van de Omgevingsdienst IJsselland. Door middel van een geannoteerde agenda is het college geïnformeerd over het enige inhoudelijke punt, het verlagen van het ambitieniveau toezicht t.b.v. de begroting 2023. Dit aan de hand van een viertal scenario’s. Een en ander conform de hierover gemaakte bestuurlijke afspraak.

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
De raad voor te stellen het bestemmingsplan Olst, Eendrachtstraat 8 vast te stellen  pdf 118,6 KB Download
Toplaag Kunstgrasveld Overwetering  pdf 96,3 KB Download
Regels voor aanwijs kenteken gebonden parkeerplaatsen  pdf 42,2 KB Download
ALV Dimpact 30 maart 2022  pdf 112,4 KB Download
Vaststelling begrotingswijzigingen OD 2021/2022 en doorkijk naar 2023  pdf 85,0 KB Download
Bestuursvergadering AB OD IJsselland 1 april 2022  pdf 75,9 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen