Zomerprogramma voor 60 tot 80 kinderen

Zo’n 60 tot 80 kinderen kunnen deze zomer gebruikmaken van sport, spel en educatieve activiteiten. De gemeente Olst-Wijhe biedt een zomerprogramma aan dat bijdraagt aan de ontwikkeling en het welzijn van kwetsbare kinderen. De zomeractiviteiten vinden onder andere plaats bij Summercamp Heino en Zwembad De Welters in Wijhe. Het programma staat open voor zowel Oekraïense kinderen als andere kwetsbare kinderen. De gezinnen/kinderen die in aanmerking komen ontvangen een persoonlijke uitnodiging van de gemeente.

Leerzame zomer  

De zomermaanden brengen voor veel kinderen een welverdiende vakantie met zich mee, maar helaas kan deze periode ook negatieve gevolgen hebben. Veel kinderen raken in de zomerperiode achterop in hun ontwikkeling. Vooral voor groepen waar al een achterstand is ontstaan, kan het zogenaamde ‘zomergat’ leiden tot vergrote achterstanden. Denk bijvoorbeeld aan de Oekraïense kinderen die momenteel worden opgevangen in onze gemeente of kinderen van minima. Omdat de gezinnen beschikken over beperkte financiële middelen en soms geen eigen huis en tuin hebben of nog niet beschikken over een sociaal netwerk, is het voor de kinderen moeilijk om een zinvolle en leerzame zomer door te brengen. Het programma staat in het teken van meedoen en samen optrekken en natuurlijk in het hebben van een leuke, actieve en leerzame zomer. Olst-Wijhe investeert in een inclusieve samenleving en daarom is het programma op onderdelen voor zowel Oekraïense kinderen als andere kwetsbare kinderen in de gemeente.  
 
Het programma wordt georganiseerd vanuit de Oekraïneopvang in Olst-Wijhe en in samenwerking met maatschappelijke partners.  

Deel dit
Mail
Bellen