Tot ziens!

En dan is het woensdagmiddag 31 augustus 2022. De klok slaat in de verte vijf keer…

Mijn kamer en de mailbox zijn opgeruimd. De grote verzameling van mooie knutselwerken van kinderen en vele andere aandenkens die ik de afgelopen jaren ontving, is mee naar huis. Het laatste zogenaamde Bestuurlijk Afstemmingsoverleg Oekraïne vanmiddag met mijn collega-burgemeesters is achter de rug en het laatste gesprek met de secretaris heb ik gehad.

Nog een keer kijk ik vanuit mijn kamer naar buiten en geniet ik van het prachtige vertrouwde uitzicht over de Ijssel.
Vanaf volgende week maandag neemt Yvonne van Mastrigt als waarnemend burgemeester haar intrek in deze kamer. 

Na 15 jaar jullie burgemeester te zijn geweest, is het moment gekomen dat ik nu als burgemeester definitief van de lijn ga en afscheid van jullie neem. Ik draag de voorzittershamer over aan Jolande Olthof, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Marcel Blind ontvangt de ambtsketen en hij neemt de komende dagen de taken van de burgemeester waar.

Een bijzonder moment. Ik dank iedereen met wie ik de afgelopen 15 jaar heb mogen samenwerken. Ook dank voor alle hartverwarmende reacties die ik ontving na mijn aankondiging om te stoppen. Het was een groot voorrecht om jullie burgemeester te mogen zijn.

Ton Strien

Ton Strien, Marcel Blind met ambtsketen om, Jolande Olthof met voorzittershamer en gemeentesecretaris Dries Zielhuis

Deel dit
Mail
Bellen