Voornemen tot verkoop t.b.v. de ontwikkeling ‘Welzorgsum’

De gemeente Olst-Wijhe heeft het voornemen om ten aanzien van de percelen kadastraal bekend gemeente Olst, sectie G, nummers 3390, 3391 en 3392, gelegen aan de IJsseldijk ter hoogte van nummer 59 te Welsum (gemeente Olst-Wijhe) een koop- en realisatieovereenkomst (anterieure overeenkomst) te sluiten met IJsselbosch OG B.V.

IJsselbosch OG B.V. is voornemens het voormalige schoolgebouw te transformeren tot een kleinschalig complex met 15 (zorg)appartementen voor ouderen met parkeergelegenheid en voorzieningen. 

De gemeente kwalificeert IJsselbosch OG B.V. als enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor deze voorgenomen koopovereenkomst, waarbij een marktconforme koopprijs wordt betaald. IJsselbosch OG B.V. heeft als lokale ontwikkelaar een cruciale grondpositie in eigendom die noodzakelijk is voor deze ontwikkeling. Daarnaast betreft het (sociale) woningbouw naar aanleiding van het burgerinitiatief ‘Welzorgsum’ en heeft IJsselbosch OG B.V. de steun van dit burgerinitiatief en de omgeving. IJsselbosch OG B.V. is daarmee bereid en in staat om zich te conformeren aan de door de gemeente ter plaatse gewenste planontwikkeling, in samenspraak met de omgeving. Nu het tot slot gaat om transformatie van maatschappelijk vastgoed naar (zorg)appartementen voor ouderen weegt voor de gemeente mee dat IJsselbosch OG B.V. bereid is door middel van een accountantscontrole aan te tonen dat deze (bouw)ontwikkeling niet op winst is gericht. 

Reageren? 

 Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot (uitsluitend) verkoop, dient u dit uiterlijk 22 maart 2022 kenbaar te maken met een gemotiveerde toelichting aan a.kuiper@olst-wijhe.nl, onder vermelding van ‘Welzorgsum voornemen tot verkoop’. Indien u niet tijdig en gemotiveerd bericht, vervalt het recht om tegen de voorgenomen verkoop en de daaropvolgende levering in rechte op te komen. Ook vervalt dan uw recht om enige vordering tot schadevergoeding daarop te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente en IJsselbosch OG B.V. zouden onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen deze voorgenomen verkoop zou worden opgekomen. 

Deel dit
Mail
Bellen