Reageren op inrichting Rijksstraatweg Den Nul kan tot 13 augustus

Ook de komende weken blijft het mogelijk om te reageren op varianten voor een nieuwe inrichting van de provinciale weg N337 in Den Nul.

Via de website van de Provincie Overijssel kun je tot 13 augustus reageren op de 3 inrichtingsvarianten. Daarnaast is er op donderdag 15 juli van 16.00 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst in Brasserie Op Duur in Den Nul. De provincie Overijssel beslist in augustus of september welke inrichting de Rijksstraatweg krijgt.

Uit eerdere gesprekken volgen nu drie varianten

Verschillende inwoners van het dorp hebben tijdens de jaarvergadering van Plaatselijk Belang Den Nul-Fortmond-Duur (in oktober 2019) en tijdens een wandeling langs het traject (in januari 2020) hun aandachtspunten en wensen doorgegeven. Met deze inbreng heeft de Provincie Overijssel de drie inrichtingsvarianten opgesteld die nu getoond worden. Er is ruimte om fietspaden aan te leggen die los liggen van de rijbaan voor het autoverkeer. In één van de varianten wordt een fietspad voorgesteld voor gebruik in twee richtingen. Een andere variant gaat uit van twee losliggende fietspaden waarop gefietst wordt in één richting. De derde variant is het verbeteren van de huidige situatie. Nu rijden fietsers op fietsstroken op de rijbaan voor het autoverkeer.

Aandachtspunten belangrijk voor de keuze

Bezoekers kunnen op de site aangeven welke aandachtspunten zij hebben bij de varianten. De Provincie geeft zelf al wat voor- en nadelen die zij ziet. Zij vraagt aan de bewoners die aan te vullen met hun kennis van de plaatselijke situatie. Zo ontstaat een compleet beeld waarmee uiteindelijk de voorkeursvariant wordt gekozen. Bij die keuze worden ook andere kenmerken meegenomen, zoals hoe de varianten omgaan met de klimaatverandering. De keuze wordt bekend gemaakt via de genoemde website. In september wordt daar ook een verslag van de inspraak geplaatst waarin iedereen kan teruglezen welke aandachtspunten zijn ingestuurd en hoe hiermee is omgegaan.

Reageren

Op maandag 12 en 19 juli tussen 19:30 en 20:30 uur is het mogelijk om per telefoon hulp of een toelichting te krijgen. U kunt op die momenten bellen met de omgevingsmanager van het project: Bart Treurniet op 06-82752080. Als zowel het digitaal invullen als bellen onmogelijk zijn, is er nog een inloopmoment waarop de projectorganisatie u graag te woord staat. Deze vindt plaats op 15 juli, van 16.00 tot 20.00 uur bij Brasserie Op Duur, Rijksstraatweg 109 in Den Nul.

 

Deel dit
Mail
Bellen