Starterslening voor inwoners die hun eerste huis kopen

Stel, je wilt voor het eerst een huis kopen maar de woonlasten zijn net te hoog voor jouw inkomen. Misschien biedt de starterslening dan uitkomst.

De starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van jouw eerste huis en het maximale bedrag dat je bij de bank kunt lenen. Naast de starterslening heb je dus ook gewoon een hypotheek. De rente van de lening staat 15 jaar vast. Je krijgt de lening voor maximaal 30 jaar waarbij je de eerste drie jaar geen rente en aflossing hoeft te betalen. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen. Hieronder lees je de maximale koopprijsgrenzen die gelden per 1 januari 2021.

Voor een bestaande, niet-verduurzaamde woning (zonder energielabel A) geldt: de koopsom (inclusief eventuele verbeterkosten) mag maximaal € 246.000 bedragen. De starterslening bedraagt dan maximaal 20% van de koopsom en is maximaal € 30.000.

Voor een bestaande, verduurzaamde woning of een nieuwe woning met minimaal label A geldt: de koopsom (inclusief verbeterkosten) mag maximaal € 269.000 bedragen. De starterslening bedraagt dan maximaal 20% van de koopsom en is maximaal € 35.000.

Op olst-wijhe.nl/starterslening vind je meer informatie over de voorwaarden en de manier waarop je de starterslening kunt aanvragen.

Deel dit
Mail
Bellen