We onderzoeken mogelijkheden voor terrein OBS Tellegen Wijhe en OBS De Holsthoek Den Nul

Het openbaar onderwijs in Wijhe (Tellegen en Peperhof) zijn dit schooljaar samengegaan als ‘De Wije’ op de locatie van de voormalige Peperhof. Daardoor is de voormalige Tellegenschool leeggekomen en teruggevallen aan ons. Enkele leerlingen van de voormalige Holsthoek in Den Nul krijgen nu les in Olst. Daarmee is ook de Holsthoek teruggevallen aan ons. We starten een proces op om voor beide plekken een goede invulling te realiseren.

Voor het terrein van OBS Tellegen stellen we de komende periode een plan van aanpak op om de mogelijkheden voor woningbouwontwikkeling te verkennen. We werken hierbij nauw samen met woningbouwcorporatie SallandWonen. Uiteraard worden t.z.t. ook omwonenden betrokken.

We gaan voor het terrein van OBS De Holsthoek in gesprek met Plaatselijk Belang Den Nul om samen te verkennen welke lokale wensen er zijn voor dit terrein. Ook verkennen we de mogelijkheden van derden die belangstelling hebben getoond.

Scholen voor Morgen

Het leerlingenaantal op veel scholen in Olst-Wijhe loopt al jaren terug. Met Scholen voor Morgen willen wij en de schoolbesturen in Olst en in Wijhe een nieuw scholencluster realiseren dat toekomstbestendig is en waar diverse functies samenkomen. Denk bijvoorbeeld aan kinderopvang en sport. De oude schoollocaties vallen na verhuizing terug aan de gemeente. De Tellegen en De Holsthoek zijn de eerste twee schoollocaties waar dit het geval is.

 

Deel dit
Mail
Bellen