Besluitvormende raadsvergadering 20 april 2020

Op 20 april om 20.00 uur vindt er een korte besluitvormende raadsvergadering plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Wijhe. Vanwege de coronacrisis is deze voor toehoorders alleen online te volgen. U kunt zoals gewoonlijk live meekijken. Een minimale meerderheid van de gemeenteraad (9 personen), de voorzitter en de griffier nemen plaats aan de raadstafel, waarbij uiteraard 1,5 meter afstand tot elkaar in acht wordt genomen. Een meerderheid van raadsleden is wettelijk nodig om besluiten te kunnen nemen.

Agenda en inspreken

U vindt de agenda van de gemeenteraad in het vergaderschema. Agendapunten 9, 10 en 11 zijn in verband met de coronacrisis niet eerst oordeelsvormend besproken. Daardoor hebben inwoners geen kans gehad om in te spreken. Wilt u een inspraakreactie geven op  (een van) de genoemde punten, dan kunt u deze mailen naar de griffie. Uw reactie wordt gedeeld met de raadsleden. De gemeenteraad bepaalt op 20 april bij de vaststelling van de agenda of er onderwerpen zijn waarover geen besluit kan worden genomen zonder oordeelsvorming. Als dit het geval is, worden deze op een later moment alsnog besproken. Die keuze wordt gemaakt op basis van eventuele inspraakreacties en de voorbesprekingen in de fracties van de geagendeerde onderwerpen.

De gemeenteraad en de raadsgriffie onderzoeken de mogelijkheden voor digitaal vergaderen met live-uitzending. We hopen hier snel goed nieuws over te kunnen melden.

Deel dit
Mail
Bellen