Seismisch onderzoek stilgelegd

De werkzaamheden rondom het seismisch onderzoek liggen opnieuw stil. Dit maal heeft het te maken met het coronavirus. De werkzaamheden zijn tot nader order geannuleerd. Wij houden u op de hoogte.

Wat is het voor onderzoek?

Gedurende het onderzoek worden er op bepaalde plekken gaten in de grond gemaakt. Door geluidsgolven in de ondergrond te brengen worden zo de dikte en ligging van de onderliggende aardlagen in kaart gebracht. Dit heet seismisch onderzoek en is een onderdeel van de landelijke Seismische Campagne Aardwarmte Nederland (SCAN).

SCAN brengt de geschiktheid van de ondergrond in kaart brengt om zo nauwkeuriger te kunnen inschatten waar de ondergrond in Nederland geschikt is voor aardwarmtewinning. Als onderdeel van de energietransitie ziet de Rijksoverheid kansen om met aardwarmte een deel van onze warmtevraag in huizen, kantoren en voor bepaalde industrie te verduurzamen. Aardwarmte is warm water dat van nature diep in de bodem aanwezig is. In grote delen van Nederland is echter weinig informatie bekend over de ondergrond. De Rijksoverheid wil daarover meer informatie verzamelen.

De komende periode wordt ook in onze gemeente seismisch onderzoek uitgevoerd. Omwonenden zijn hierover geïnformeerd door de partij die het onderzoek uitvoert. Kijk voor meer informatie op de website van SCAN aardwarmte.

Deel dit
Mail
Bellen