Vervangende huisvesting voor St. Aloysiusschool

Op 26 februari jl. vroeg het schoolbestuur van mijnplein aan de gemeente Olst-Wijhe om te zorgen voor vervangende huisvesting voor leerlingen en medewerkers van de St. Aloysiusschool op de Boskamp in Olst.

Dit omdat de kwaliteit van het binnenklimaat van de school gezondheidsklachten veroorzaakt bij zowel leerlingen als medewerkers. Naar aanleiding van deze vraag besloten wij om over te gaan tot het plaatsen van tijdelijke lokalen op de Boskamp.

Een gezonde en veilige onderwijsomgeving voor het onderwijsteam en leerlingen én de continuïteit van het onderwijs vinden wij erg belangrijk. Daarnaast willen wij zo veel mogelijk rekening houden met de sterke voorkeur van ouders om een oplossing te zoeken in Boskamp. Daarom hebben wij besloten om tijdelijke lokalen te plaatsen bij de St. Aloysiusschool zelf of bij De Klimboom.

De Klimboom is van de stichting De Mare en het bestuur hiervan heeft aangegeven de optie om op deze locatie tijdelijke lokalen te plaatsen te willen onderzoeken.

Uiterlijk 10 april wordt de definitieve locatie op de Boskamp bepaald. De tijdelijke lokalen worden binnenkort besteld en voor beide locaties worden vergunningen aangevraagd zodat er geen tijd verloren gaat. Op de tijdelijke lokalen zit doorgaans een levertijd van ongeveer 6 weken. De kosten van het plaatsen van drie tijdelijke lokalen worden ingeschat op € 38.400 per jaar.

Deel dit
Mail
Bellen