College wil overweg Oude Allee Olst open houden

De onbewaakte spoorwegovergang aan de Oude Alleen in Olst blijft open als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. De Oude Allee is geliefd bij inwoners om een rondje te wandelen. Daarbij is het belangrijk om de overweg te behouden voor hulpverleningsdiensten en landbouwbedrijven. De overweg moet wel worden beveiligd om ongelukken te voorkomen.

Wij willen een aantrekkelijke woon- en recreatiegemeente zijn. Goede wandel- en fietsvoorzieningen horen hierbij. Via de Oude Allee kunnen inwoners en recreanten vanuit Olst en omgeving eenvoudig naar de nieuwe wandel- en fietspaden in de omgeving Hoenlo. Door de overweg open te houden, blijft het dorpsommetje behouden.

Het Rijk besloot de onbeveiligde overwegen te sluiten of te beveiligen. De provincie Overijssel en het Rijk dragen samen 75% van de kosten bij aan het beveiligen van de overweg in de Oude Allee. Het college stelt de gemeenteraad voor om hier ook geld voor vrij te maken. De gemeenteraad besluit bij de Kadernota 2021 – 2024 voor welke voorstellen de komende jaren geld beschikbaar is en voor welke niet. De gemeenteraad neemt in juli een besluit over de Kadernota.

Deel dit
Mail
Bellen