De Adviesraad Samenleving daagt u uit!

U kent het wel. De Dag van de Arbeid, Secretaressedag, week van de Duurzaamheid. Het is een lange lijst. Allemaal opgezet met het doel om extra aandacht voor het onderwerp te krijgen.

In deze periode (september/oktober) zijn er verschillende actieweken/-dagen die te maken hebben met Meedoen. De Dag van de witte stok (15 oktober), week tegen Eenzaamheid (1 t/m 8 oktober), week van de Toegankelijkheid (5 t/m 9 oktober). Zo’n dag of week wordt vaak ingevuld met allerlei leuke activiteiten waarbij het thema niet uit het oog verloren wordt. Maar hoe doe je dat als je afstand moet houden vanwege de coronamaatregelen?

De gevolgen van corona

Heeft u dat ook, dat u zich op één of andere manier beperkt voelt? U kunt niet alles meer doen wat u eerder wel deed. En dat terwijl u gewoon gezond bent. Hoe moet dat zijn voor mensen die wel beperkt zijn in hun handelen of denken? Thuiswerken, digitaal vergaderen, livestreams kijken en beeldbellen zijn activiteiten die sinds maart 2020 niet meer weg te denken zijn uit ons leven.

Vorig jaar probeerde wethouder Herman Engberink, op de Dag van de witte stok, in Olst over te steken zonder dat hij wat kon zien. Wethouder Engberink: “Ik heb dat als bijzonder ervaren omdat je naast het zo goed mogelijk gebruik van je eigen zintuigen aangewezen bent op de alertheid en het handelen van overige weggebruikers. Dit is best wel spannend om hierop te kunnen vertrouwen.”

Zo’n activiteit is nu niet mogelijk. Wel is het mogelijk om digitaal iets te doen. Daarom wil de werkgroep Inclusie van de Adviesraad Samenleving Olst-Wijhe alle inwoners uitdagen tot het volgende.

De uitdaging

Denkt u zich eens in, als u dat niet bent, dat u blind of doof bent of moeite hebt om goed te begrijpen wat er geschreven is doordat u niet goed kunt lezen. Bezoek dan één of meerdere van de volgende websites:

ondersteuning.olst-wijhe.nl

cjg.olst-wijhe.nl

www.olst-wijhe.nl

www.adviesraadsamenleving-olstwijhe.nl

www.uthuus.nl

www.stdekern.nl/gemeentes/olst-wijhe

www.wijz.nu/gemeente/olst-wijhe

Bedenk een vraag waarvan u op die website een antwoord verwacht. Probeer het dan op te zoeken vanuit de beperking die u heeft of heeft bedacht. De werkgroep Inclusie van de Adviesraad Samenleving Olst-Wijhe hoort of ziet graag met welke door u bedachte beperking en vraag u welke website heeft bezocht. De werkgroep is benieuwd of u antwoord heeft gekregen op uw vraag en wat er volgens u beter kan aan de website. Zo helpt u de organisaties om hun website toegankelijker te maken voor iedereen!

U kunt uw reactie sturen aan inclusie@adviesraadsamenleving-olstwijhe.nl. Dit kan tot en met 13 oktober 2020. Daarna verzamelt de werkgroep de reacties en ziet u hierover iets terug in de Huis aan Huis Reklamix, uiteraard zonder namen.

Deel dit
Mail
Bellen