Bomen kappen in Olstergaard

Voor het nieuw te ontwikkelen Olstergaard in Olst gaat Gemeente Olst-Wijhe een aantal bomen kappen. Maar de wijk wordt toch natuurinclusief? En het bestaande groen in het gebied wordt toch versterkt? Waarom dan toch bomen kappen, vraagt u zich misschien af.

De bomen en het groen in Olstergaard zijn, samen met een landschapsarchitect en ecoloog, geïnventariseerd en van dichtbij bekeken. Er is besloten een deel van de bomen te kappen omdat deze op het eind lopen van hun levenscyclus, geen kwaliteit bieden voor de wijk en/of niet passen in het ontwerp van Olstergaard.

Natuurlijk komen er voldoende bomen en groen terug. Voor zowel mens als dier moet het goed vertoeven zijn in Olstergaard. Ook is dit belangrijk met het oog op het klimaat.

Werkzaamheden

De wilgen worden geknot en er wordt een aantal bomen gekapt waarvoor geen vergunning nodig is. De werkzaamheden worden eind februari uitgevoerd. Dit met het oog op het begin van het broedseizoen. De aannemer verwerkt het hout. Delen zijn geschikt voor de palletindustrie en papierindustrie (met name de populieren). Wat overblijft wordt versnipperd. Het dikke takhout wordt gebruikt in de biomassa, het dunne takhout wordt verwerkt tot compost.

Deel dit
Mail
Bellen