Exploitant sportcafé De Hooiberg stopt per direct

Op 16 augustus 2019 heeft de Rechtbank Zwolle besloten om het besluit van het college van burgemeester en wethouders op het bezwaarschrift van omwonenden tegen het verlenen van de omgevingsvergunning nietig te verklaren. Deze omgevingsvergunning maakt de exploitatie van Sportcafé De Hooiberg op de huidige locatie mogelijk.


De rechter geeft in zijn besluit aan dat de gemeente Olst-Wijhe aanvullend onderzoek moet doen naar de impact voor omwonenden van komende en gaande bezoekers. Met de resultaten daarvan kan de gemeente opnieuw een besluit op het bezwaarschrift van omwonenden nemen.

De huidige exploitant van het sportcafé heeft de gemeente 26 augustus 2019 laten weten dat hiermee de toekomstige exploitatie van het café voor hem te onzeker wordt en dat hij per direct stopt met de exploitatie van het café. Wethouder Anton Bosch: “Wij hebben begrip voor dit besluit. Dit betekent echter dat het sportcafé niet bij de start van het nieuwe seizoen open gaat. Dat vinden we heel jammer. Wij gaan ons bezinnen op deze nieuwe situatie.”

Deel dit
Mail
Bellen