Overlast eikenprocessierupsen

U heeft in de media vast wel gehoord dat er veel overlast is van de eikenprocessierups. Ook in onze gemeente zijn er veel nesten.

Eikenprocessierups Olst-Wijhe

We kennen zogenaamde prioritaire gebieden, met name binnen de bebouwde kom en enkele veelgebruikte routes. Een groot deel van de eiken in deze gebieden is preventief behandeld en vrij van eikenprocessierupsen. In het buitengebied bestrijden wij de rupsen niet, met uitzondering van enkele plaatsen. Rupsen die in bomen zitten die van ons zijn en die dichtbij woningen staan, ruimen we ook op. We doen er alles aan om de afspraken in ons beleid uit te voeren en zuigen actief nesten weg. Door landelijke en plaatselijke drukte kan dit soms enkele dagen tot zelfs weken duren.

Er is ons gevraagd of onze aannemer nesten in particuliere bomen kan opruimen. De aannemer heeft aangegeven dat hij hier geen tijd voor heeft omdat hij zo druk is met de bestrijding van de rups.

Ziet u een rupsennest? Meld dit dan op deze pagina. Hier leest u ook meer informatie over de bestrijding van de rups in onze gemeente.

 

Deel dit
Mail
Bellen