De heer Willem de Just uit Raalte benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Willem de Just uit Raalte is afgelopen weekend benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Ton Strien, tijdens een bijzondere kerkdienst in de Dorpskerk in Olst. De dienst stond in het teken van de vijfenveertig jaar dat hij vrijwillig organist is van de Protestantse Gemeente Olst.

De heer De Just begeleidt sinds 1974 de wekelijkse erediensten van de Protestantse Gemeente Olst en ondersteunt rouw- en trouwdiensten. Als cantordirigent verleent hij zijn medewerking aan de repetities en uitvoeringen van de cantorij. Daarnaast ondersteunt de Raaltenaar rouw- en trouwdiensten en bespeelt hij het orgel tijdens de openstelling van de Dorpskerk op vrijdag en zaterdag. Met de orgelbouwer onderhoudt hij het orgel. 
Sinds 2005 is de heer De Just vrijwillger bij de Stichting Internationale Orgelreizen, die jaarlijks een reis naar historische orgels in Europa organiseert. Als bouwer van de website van de Stichting is hij tevens verantwoordelijk voor de public relations.
Naast dit alles zit hij vanaf 2011 in het bestuur van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici, afdeling Overijssel. Hij houdt zich bezig met het jaarprogramma van de vereniging.

Foto: Foto Arend-Jan

Deel dit
Mail
Bellen