Debatten van hoog niveau tijdens examen leerlingen Capellenborg

Vandaag is - voor de vijfde keer - de raadszaal het decor voor de examens debatteren voor de leerlingen van 5 Havo van de Capellenborg. In een echte gemeenteraadssetting debatteerden de jongeren over het kinderpardon, wiet en softdrugs, het vaccinatieprogramma en de zomer- en wintertijd. Mooie onderwerpen waarop stevige argumenten kwamen van de voor- en de tegenstanders. Loco-burgemeester Marcel Blind die de debatten voorzat was diep onder de indruk van het hoge niveau van de debatten.

Raadsleden Sander Klos (CDA), Hans Kamphuis (CDA) en Frank Schumacher (Gemeentebelangen Olst-Wijhe) gaven korte feedback na ieder debat, waarmee de leerlingen in de toekomst hun voordeel kunnen doen. Ook kunnen de jongeren de debatten terugkijken op school en samen evalueren. Dit kan door de opnames die zijn gemaakt met het cameravolgsysteem in de raadszaal.

Deze samenwerking tussen de gemeente en de Capellenborg past helemaal binnen onze werkwijze waarbij we de jeugd meer en meer bekend willen maken met de gemeente, politiek, democratie, staatsinrichting en participatie.

Deel dit
Mail
Bellen