Leerlingen Willibrord en Aloysius in debat

Leerlingen van de basisscholen St. Willibrord en St. Aloysius gingen vandaag met elkaar in debat. De leerlingen voerden debatten over homoseksualiteit, het rookverbod, belastingen voor bedrijven en CO2 uitstoot. Dit hadden ze in de klas goed voorbereid. Dit leidde tot mooie debatten van hoog niveau.

Burgemeester Ton Strien zat de debatten voor. Raadsleden  Maartje Lof (D66) en Hans Kamphuis  (CDA) gaven  een korte feedback op de optredens van de leerlingen. De leerlingen gaven aan dat zij het debatteren erg leuk en leerzaam vonden en stiekem ook best spannend. We kijken allemaal terug op een geslaagde ochtend.

Scholenplan

De opdracht debatteren voor de bovenbouwklassen maakt onderdeel uit van het scholenplan, waarbij de gemeente samen met de scholen de politiek, democratie, staatsinrichting, participatie maar ook de gemeentelijke politiek onder de aandacht brengt bij de jeugd. Zo wordt er ieder schooljaar een passend en actueel programma gemaakt. Dit gebeurt roulerend voor de onderbouwklassen, middenbouwklassen en bovenbouwklassen van de basisscholen in onze gemeente. Dit schooljaar is het de beurt aan de bovenbouwklassen, het volgende schooljaar aan de onderbouwklassen en het schooljaar daarna aan de middenbouwklassen. Zo komen alle leerlingen in hun basisschoolperiode drie keer in aanraking met de gemeente.

Deel dit
Mail
Bellen