Wethouder Anton Bosch huldigt sporters en Parels

Vijf sporters uit onze gemeente zijn gisteravond gehuldigd door onze wethouder sport, Anton Bosch. De sporters leverden knappe prestaties en wonnen daarmee diverse titels. Ook zette de wethouder drie Parels van Olst-Wijhe in het zonnetje. Dit zijn inwoners die op een bijzondere manier en vrijwillig bijdragen aan sport. Zij zijn genomineerd door trotse en dankbare mensen uit hun omgeving.

Prestaties van de sporters

  • Chiel Albers: hij zette afgelopen jaar zowel nationale als internationale titels op zijn naam met handbiken. In september werd hij zelfs Nederlands Kampioen.
  • Meike Terhorst: zij won maar liefst twee gouden en twee bronzen medailles met zwemmen op Special Olympics in Abu Dahbi.
  • Elleke Steenbergen: zij sleepte dit jaar een gouden en een zilveren plak tijdens het Nederlands Kampioenschap indooratletiek. zij was deze tijdens de huldiging helaas verhinderd.
  • Xena Wimmenhoeve werd met haar team Orange Angels Europees Kampioen rolstoelbasketbal.
  • Danique Kerkdijk: zij behaalde met haar team een tweede plaats tijdens het Wereld Kampioenschap voetbal in Frankrijk.

Naast een gezellig samenzijn met familie en vrienden van sporters, ontvingen de sporters ook een prijs uit handen van wethouder Anton Bosch. Voor Danique lag dat anders. Zij voetbalt momenteel in Engeland. We legden daarom een videoverbinding om haar op afstand te huldigen. Haar familie was in de zaal aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

Parels van Olst-Wijhe

Er zijn drie parels aangedragen dit jaar. Dit was voor ons reden om hen alle drie in het zonnetje te zetten en dus geen gebruik te maken van een vakjury die één Parel van Olst-Wijhe zou nomineren.

  • Yolanda Rensen: zij is genomineerd om haar inzet bij OSV’92. Daar is ze leidster van de peuter- en kleutergym, lid is van de activiteitencommissie en uitvoeringscommissie. Tot slot beheert ze ook alle kleding.
  • Boyd Visser: hij zet zich in vele vormen in bij Olstars. Hij sprong in het zwarte gat van een tekort aan trainers, coaches en scheidsrechters. Hij rijdt naar wedstrijden, neemt extra trainingen over, volgt cursussen en doet nu ook de trainersopleiding.
  • Saskia van der Goeten: zij is genomineerd vanwege haar inzet voor de trampolinesport. Zij draagt bij aan het organiseren van wedstrijden, het bevorderen van het dubbelmini trampolinespringen, het mede ontwikkelen en geven van jury-opleidingen en zowel nationaal als internationaal jureren. Daarnaast draait ze ook haar hand niet om voor het smeren van broodjes of uitdelen van appels aan sporters.

We kijken terug op een mooie avond en zijn er trots op dat we deze topsporters en vrijwilligers in onze gemeente hebben.

Deel dit
Mail
Bellen