Inloopavond afsluiting Schippershuizen tijdens spitsuren

Uit een verkeersonderzoek bleek dat maar liefst tweederde van het gemotoriseerd verkeer op de Schippershuizen in Wijhe sluipverkeer is. We hechten veel waarde aan leefbaarheid en verkeersveiligheid. Daarom maakten we een verkeersplan samen met een werkgroep van inwoners, de verkeersadviseur van de politie en een verkeerskundige van de gemeente.

Wij zijn blij met de inbreng van de werkgroep. Op 8 januari besloot het college van burgemeester en wethouders over het verkeersplan.

In het verkeersplan staan de volgende maatregelen:

  • Schippershuizen wordt op werkdagen tussen 7.00 en 9.00 uur en tussen 16.30 en 18.30 uur afgesloten voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen. Dit wordt aangeduid met verkeersborden.
  • Landbouwvoertuigen en verkeer met een bestemming langs de weg worden uitgezonderd van dit verbod. Er worden drie passeerhavens gerealiseerd op de weg, zodat voertuigen elkaar veilig kunnen passeren.
  • Er worden twee snelheidsremmende maatregelen getroffen op de weg door het slim toepassen van groen.

Op 5 februari organiseren wij een inloopavond in het gemeentehuis in Wijhe. U bent tussen 19.30 en 20.30 uur van harte welkom om de plannen te bekijken en met onze verkeerskundigen in gesprek te gaan.

Deel dit
Mail
Bellen