CDA stelt zich voor

Driekwart CDA-fractie is ‘vers’. De CDA-fractie is grotendeels vernieuwd bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter Hans Kamphuis uit Wijhe is veteraan. Elleke Steenbergen uit Boskamp, Jolande Olthof uit Wijhe en Sander Klos uit Den Nul gaan voor het eerst aan de slag.

 Hans leidt de fractie  en houdt zich bezig met wegen, riolen, verkeersveiligheid, openbare verlichting en het glasvezelnet. Verder heeft hij onderwijs, maatschappelijke zaken, minimabeleid, de bieb en woningbouw in portefeuille. Elleke zit vooral in de flora en fauna om ons heen, participatie en gezondheid, duurzaamheid en milieu, ruimtelijke ordening en landbouw. Actueel onderwerp voor haar zijn de ontwikkelingen rond windmolens, zonnepanelen en andere vormen van alternatieve energie. Jolande let op zaken rond welzijn, sociaal-cultureel werk, kinderopvang en alles wat bij het economische reilen en zeilen in onze dorpscentra komt kijken. Sander kijkt mee hoe we met onze centen omgaan, of we voldoende (kunnen) sporten, ons bij brand en ander onheil toch veilig kunnen voelen en iedereen via voorlichting te horen krijgt wat belangrijk is.

Samen met andere fracties is voor de komende vier jaar een raadsakkoord op hoofdlijnen gesloten en daarmee werken is nieuw. In 2021 verwachten we de Omgevingswet die ook het nodige zal veranderen voor het werk van gemeente en gemeenteraad.

Deel dit
Mail
Bellen