Terugblik op de week van de opvoeding 2018

Van 1 t/m 7 oktober 2018 was het de week van de opvoeding met als thema ‘samenspel’. Door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) van Olst- Wijhe zijn in die week drie activiteiten aangeboden waarbij ontmoeting en steun m.b.t. de dagelijkse opvoeding en bijbehorende vragen/onzekerheden, maar ook zeker plezier beleven centraal stonden.

Zo is in deze week een start gemaakt met  de cursus ‘positief opvoeden’ voor ouders van pubers. Tijdens deze cursus (gegeven door Impluz, samen met een jeugdverpleegkundige van het CJG) werd uitleg gegeven over het gedrag van pubers en hebben ouders hun vragen/opmerkingen en tips met betrekking tot de opvoeding van pubers met elkaar gedeeld. Het was fijn om (h)erkenning te krijgen van elkaar.

 

Op woensdagmiddag is een groepje kinderen lekker creatief bezig geweest bij ‘Funtime’. Dit is een bestaande, maandelijkse woensdagmiddagactiviteit in het Holstohus in Olst, met elke keer een ander thema. Deze keer hebben de kinderen gewerkt aan kunstwerken voor de kinderboerderij de Vijverhof in Olst en waren ook de ouders/verzorgers welkom voor ontmoeting. De schilderijen zijn erg mooi geworden en zullen binnenkort te zien zijn bij de kinderboerderij. Info hierover volgt op de Facebookpagina van Funtime Olst- Wijhe.

Als afsluiter van de week van de opvoeding hebben ouders en kinderen in Olst- Wijhe flink gezweet tijdens de gezamenlijke Bootcamp onder leiding van SportOlst. Ook hier was gelegenheid voor ontmoeting, maar draaide het daarbij vooral om het samen spelen, samen plezier hebben.

Al met al kijken we terug op een geslaagde week. Bedankt allemaal!
En graag tot ziens bij een van de activiteiten in Olst-Wijhe!

 

Deel dit
Mail
Bellen