Van Gurp: ruim 110 jaar ondernemerschap in Olst-Wijhe

De familie Van Gurp hoort bij de oudste ondernemersfamilies in Olst-Wijhe. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel stamt uit 1903. Ze hebben allerlei bedrijven gehad.

In 1987 startten Eric van Gurp en zijn broer Nico hun autobedrijf op de Boerhaar. Na enkele jaren verhuisde het bedrijf naar Wijhe. In 1990 openden zij de vestiging aan de Enkweg. “Op een gegeven moment voldeed het pand niet meer aan de eisen”, begint Eric van Gurp. “Het was er bijvoorbeeld erg koud door de slechte isolatie. Daarbij was de Enkweg veranderd; het was éénrichting geworden en de spoorwegovergang was dicht gegaan. Dat alles maakte dat we wilden verhuizen. We hebben verschillende locaties op het oog gehad. Na een zoektocht van 12 jaar kwamen we op de plek waar we nu zitten aan de Industrieweg. Dankzij de Herstructureringsmaatschappij Overijssel zijn we hier terechtgekomen. Zij hielden zich bezig met de revitalisering van het terrein en zagen mogelijkheden voor ons. Daar ben ik nog elke dag blij mee.”

Fijne plek

Eric is trots op zijn nieuwe bedrijf waar de inwoners van Olst-Wijhe en omgeving terecht kunnen voor de aanschaf van een (nieuwe) auto en het onderhoud van auto’s, caravans en bussen. Daarbij heeft het bedrijf een wasstraat en benzinepomp. “We onderhouden ook onze eigen bussen; mijn broer en ik zijn namelijk eigenaar van Salland Tours. Het kantoor zit in dit pand. Deze plek is voor ons veel beter. Er is veel meer bedrijvigheid en er is zicht op het pand van twee kanten. De pomp wordt nu beter bezocht. Het pand voldoet weer aan alle eisen. We hebben de tijd dat we zochten naar een locatie goed benut, waardoor het pand nu precies past bij het werk dat we er doen.”

Ondernemersklimaat

Eric vindt het goed ondernemen in Olst-Wijhe. “We hebben hier allemaal de Sallandse mentaliteit: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Het is een leuke groep ondernemers. We lopen makkelijk bij elkaar binnen als we wat nodig hebben. Het is echt ons kent ons. En we zorgen ervoor dat het bedrijventerrein een visitekaartje is voor de gemeente, want we houden allemaal onze terreinen netjes.” Eric geeft aan dat veel van het werk aan zijn pand door Olst-Wijhese ondernemers is uitgevoerd. “Waar dat niet kon, hebben we het toch dicht bij huis gezocht. Ik zeg altijd ‘Koop in den vreemde niet, wat je eigen dorp je biedt’. Dat hebben we dus zelf in praktijk gebracht bij de bouw van het pand.”

Tot slot

Al meer dan 110 jaar onderneemt de familie Van Gurp in Olst-Wijhe. De goede contacten met andere ondernemers en de Sallandse mentaliteit maken dat het goed toeven is in deze gemeente. Wij wensen hen nog vele jaren van ondernemersplezier en -succes in Olst-Wijhe.

Deel dit
Mail
Bellen