Rietgors op 1 januari aan het Nieuwjaarsvegen

Zo’n 20 kinderen en 15 volwassenen aan de Rietgors gaven gehoor aan de oproep om op Nieuwjaarsdag samen met de buren het vuurwerkafval op te vegen. Wethouder Marcel Blind reikte op 2 januari de toegezegde bezems uit aan de vrijwilligers.

Wethouder Blind begon met iedereen een heel gelukkig, gezond en goed nieuwjaar toe te wensen. “En tegelijk spreek ik de wens uit voor een Mooi Schoon jaar, waarbij we de gemeente Olst-Wijhe vrij houden van zwerfvuil. Want daar waar het schoon is, is het prettiger spelen, wonen en werken. Dat wil toch iedereen”.

De wethouder legde uit waarom het belangrijk is om vuurwerkafval op te ruimen. Wanneer vuurwerkafval blijft liggen wordt dat ook zwerfvuil. Het gaat tussen de bestrating zitten, belandt in de bosjes of in het water. Dat is slecht voor de dieren, die worden daar ziek van. En het ziet er niet mooi uit. Daarom was een oproep gedaan aan alle inwoners om op 1 januari samen het vuurwerkafval op te vegen. Als beloning waren de aanmelders nieuwe bezems in het vooruitzicht gesteld. “Jullie buurt heeft zich als eerste spontaan aangemeld. Dat is geweldig. Jullie doen vanaf de eerste dag in het nieuwe jaar al mee om Olst-Wijhe schoon te houden. En jullie doen het samen. Een goed begin!” aldus de wethouder.

Hij overhandigde de nieuwe bezems aan de vrijwilligers. De zakken met het opgeruimde vuurwerkafval stonden al klaar. Het vuurwerkafval werd eerst vochtig gemaakt en daarna in de speciale container verzameld. Zo begon het nieuwe jaar aan de Rietgors Mooi Schoon.

Mooi Schoon

Nieuwjaarsvegen is een initiatief van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon dat de gemeente Olst-Wijhe samen met 17 andere ROVA-gemeenten voert. Doel van het programma is om zwerfvuil te voorkomen en te bestrijden

Deel dit
Mail
Bellen