Basisregistratie Personen(BRP)

Wanneer u uw aan ons doorgeeft dat uw persoonsgegevens wijzigen, wijzigen wij uw gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP). Deze wijziging werkt door naar de gemeentelijke en landelijke gebruikers van de gegevens voor uitvoering van hun wettelijke taken.

Overheidsorganisaties zoals de Belastingdienst, UWV en instellingen als pensioenverzekeraars gebruiken uw gegevens voor het nemen van beslissingen, het berekenen van toeslagen, uw uitkering of het recht op vergoeding van uw ziektekosten. De gemeente gebruikt uw gegevens bijvoorbeeld als u een parkeervergunning, paspoort of rijbewijs aanvraagt. Staat u niet goed geregistreerd, dan ontvangt u misschien niet de uitkering of de toeslagen waar u recht op hebt of kan een andere aanvraag langer duren dan noodzakelijk. Zo kan een aangifte van vertrek naar het buitenland het onverwachte gevolg hebben dat de zorgverzekering en andere voorzieningen worden stopgezet. Het is goed hiervan op de hoogte te zijn, zodat u zo nodig afspraken kunt maken.

Uw gegevens in de BRP

Controleer uw gegevens via mijn.overheid.nl. Log in met uw DigiD. Hebt u geen DigiD? Registreert u zich dan eerst op de website DigiD. Als uw gegevens kloppen, hoeft u niets te doen. U mag er vanuit gaan dat overheidsinstanties deze gegevens gebruiken. Als uw gegevens niet juist zijn, neem dan contact op met team burgerzaken om een correctieverzoek in te dienen. Neem voor meer informatie contact met ons op via telefoonnummer 14 0570.

Inzagerecht BRP

U hebt recht om de gegevens in te zien, welke over u zijn verstrekt. Lever hiervoor een persoonlijk een verzoek in bij team Burgerzaken. Neem voor meer informatie contact met ons op via telefoonnummer 14 0570.

Verstrekkingsbeperking in de BRP

U kunt ons schriftelijk verzoeken om een verstrekkingsbeperking(geheimhouding) van uw persoonsgegevens. De gemeente kan niet in alle gevallen de verstrekking van uw persoonsgegevens weigeren. Er vindt buiten de wettelijk verplichte verstrekking, altijd een belangenafweging plaats.

Legitimatieplicht BRP

Hebt u contact met overheidsinstanties? Dan geldt voor iedereen (soms al vanaf 12 jaar) een legitimatieplicht. Meer weten over de BRP? Kijk op de website van de Rijksoverheid.

Deel dit
Mail
Bellen