Even voorstellen: Arno van Dijk, bedrijvencontactfunctionaris

Arno van Dijk is net voor de zomer gestart bij de gemeente Olst-Wijhe als bedrijvencontactfunctionaris. Wij stellen Arno graag aan u voor.

Dat Arno hart heeft voor ondernemers blijkt uit zijn werkverleden. Hij volgde een studie internationale agrarische handel aan de agrarische hogeschool. Toen bleek dat hij zelf geen ondernemer wilde worden, besloot hij ondernemers te helpen. Hiermee begon hij bij de Rabobank in Heerde waar hij ook al met ondernemers uit onze gemeente in aanraking kwam. Later werkte hij bij MKB Nederland en zijn laatste uitdaging was bij Evo Fenedex, een vereniging voor bedrijven met een logistiek of internationaal belang. In Olst-Wijhe werkt Arno met alle ondernemers, groot en klein. “Eigenlijk werk ik niet alleen met ondernemers, maar ook met ondernemende mensen”, vertelt Arno. “Wij stimuleren goede initiatieven vanuit inwoners. Mooie voorbeelden hiervan zijn de coöperaties Doorpakken en Goed veur mekare. Stichtingen en coöperaties kunnen op dezelfde manier van mijn diensten gebruikmaken.”

Ondernemersdroom realiseren

Arno is een verbinder. “Ik breng mensen bij elkaar. Leg mijn oor te luister en kijk wat ik kan betekenen om wensen en behoeften te realiseren. Soms is een stuk bedrijventerrein nodig. Wij hebben nog bijna 4 hectare aan bedrijventerreinen waarop een ondernemersdroom gerealiseerd kan worden, vooral in Wesepe. Behalve met grond help ik met de juiste verwijzing en ga ik met partijen in gesprek. Zo hebben we bijvoorbeeld een Retaildeal gesloten waarbij de gemeente samen met ondernemers gaat onderzoeken wat ieder voor zich kan doen, maar ook wat wij samen kunnen doen om de winkelgebieden aantrekkelijk te houden en het bezoek te vergroten. Hiervoor stellen we met elkaar een speerpuntenplan op. Zo kunnen alle sectoren een beroep op ons doen. Dat maakt mijn werk ook zo boeiend, want elke sector kent zijn uitdagingen. De agrarische sector heeft bijvoorbeeld te maken met voortdurende schaalvergroting, voedselveiligheid en directe verbindingen met consumenten. De detailhandel heeft last van onvoorspelbaar en grilliger consumentengedrag. Wij verbinden die ondernemers aan elkaar en stimuleren samenwerking en ontmoeting, bijvoorbeeld door netwerkbijeenkomsten. Ook leuk om te noemen is dat deze maand de Ondernemerswerkplaats (een onderdeel van het Ondernemershuis Deventer) start in het Holstohus in Olst. Zij helpen met de hele concrete zaken, zoals een businessplan en de daadwerkelijke start van een onderneming. Ik ben blij dat wij hen hebben kunnen helpen met subsidie.”

Tip voor ondernemers

Tot slot wil Arno ondernemers een tip geven: “Maak goed gebruik van de adviesorganisaties die er zijn. Organisaties als de CleanTechregio in de Stedendriehoek en Kennispoort in de regio Zwolle zijn er om ondernemers vooruit te helpen.”

Wilt u kennismaken met Arno?

Stuur hem dan een e-mail of bel 14 0570.

Deel dit
Mail
Bellen