Wij helpen evenementenorganisaties met afvalinzameling

Vorig jaar deden de evenementenorganisaties een beroep op de gemeente om mee te denken over mogelijke oplossingen om hen te ontlasten. Samen is hierover nagedacht. Afval is één van de thema’s waarmee wij aan de slag gaan.

Marcel Blind en Bas de Weerd bij een afvalstraat tijdens de Wiejese Diekdaegen

Afval en zwerfvuil zijn onvermijdelijk bij evenementen. Toch willen wij dit zo veel mogelijk beperken, want wij hechten veel waarde aan schone straten en pleinen. Samen met ROVA en evenementenorganisaties is nagedacht over een oplossing. En die is gevonden! De Diekdaegen hadden de primeur.

Afvalhaltes en afvaleilanden

Voor alle evenementen leveren wij nu containers waardoor afval scheiden ook tijdens evenementen wel heel eenvoudig wordt. Op vrijdag 1 september zijn de zogenaamde afvaleilanden en afvalhaltes in gebruik genomen tijdens de Wiejese Diekdaegen.

Gratis voor evenementen

Wethouder Marcel Blind: “Met de nieuwe containers en de toolkit Mooi Schoon willen we een bijdrage leveren aan schone evenementen. Afval scheiden wordt meer en meer de norm, ook buitenshuis. Wij hopen dat de bezoekers stilstaan bij het milieu en hun afval netjes weggooien. Ieder evenement in onze gemeente kan gratis gebruikmaken van deze faciliteiten.Wij helpen hen hier graag mee en hopen dat alle evenementen het voorbeeld van de Diekdaegen volgen!”

De organisatie van de Diekdaegen is blij met de containers. Voorzitter Bas de Weerd: “Wij vinden het fijn dat de gemeente ons op deze manier helpt om een schoon evenement te zijn. Dat vinden wij namelijk belangrijk. Iedereen heeft hier zijn eigen verantwoordelijkheid in. Wij zetten als organisatie hier graag onze schouders onder.”

Ook een schoon evenement organiseren?

De evenementenorganisaties kunnen de afvaleilanden en afvalhaltes bij ons aanvragen via telefoon 14 0570 of gemeente@olst-wijhe.nl. Een afvaleiland bestaat uit twee containers: één voor restafval en één voor PMD-afval. De containers staan op een verharde ondergrond. Voor de onverharde terreinen en aanlooproutes zijn er afvalhaltes. Deze zien eruit als een bushalte.

Om het terrein schoon te houden, kan de organisatie via het programma Mooi Schoon gratis een zogenaamde toolkit aanvragen. Deze toolkit  bestaat onder andere uit afvalgrijpers, vuilniszakken en een spandoek. Ook kunnen zij een zwerfvuilstofzuiger reserveren.

Deel dit
Mail
Bellen