Hulp aan evenementenorganisaties bij afvalinzameling

Vorig jaar deden de evenementenorganisaties een beroep op de gemeente om mee te denken over mogelijke oplossingen om hen te ontlasten. Samen is hierover nagedacht. Afval is één van de thema’s waarmee we aan de slag gaan. De Wiejese Diekdaegen hebben de primeur.

Mooi schoon Olst-Wijhe

Afval en zwerfvuil zijn onvermijdelijk bij evenementen. Toch willen wij dit zoveel mogelijk beperken, want wij hechten veel waarde aan schone straten en pleinen. Samen met ROVA en evenementenorganisaties is hiervoor een oplossing gevonden.

Afvalhaltes en afvaleilanden

Wij leveren vanaf 1 september voor alle evenementen containers om het afval eenvoudig gescheiden te kunnen inzamelen. Het gaat om zogenaamde afvalhaltes en afvaleilanden. Een afvaleiland bestaat uit twee containers: één voor restafval en één voor PMD-afval. Voor de onverharde terreinen en aanlooproutes zijn er afvalhaltes. Deze zien eruit als een bushalte.

Gratis voor evenementen

Evenementenorganisaties in onze gemeente kunnen gratis gebruikmaken van deze afvalvoorzieningen. Hebt u vragen of wilt u ook gebruik maken van deze voorzieningen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 0570 of stuur een e-mail. Wij brengen en halen de containers. We zijn blij dat we het op deze manier ook mogelijk maken om bij evenementen afval te scheiden. Thuis en op school is dit al vanzelfsprekend.

Toolkit Mooi Schoon

Om het terrein schoon te houden, kunnen evenementenorganisaties via het programma Mooi Schoon gratis een zogenaamde toolkit aanvragen. Deze toolkit bestaat onder andere uit afvalgrijpers, vuilniszakken en een spandoek. Ook kunnen zij een zwerfvuilstofzuiger reserveren.

Wij wensen iedereen alvast veel plezier tijdens de Diekdaegen!

Deel dit
Mail
Bellen