PMD is verpakkingsafval

We brengen veel tijd buiten door met mooi zomerweer. Dat zorgt voor ander afval, zoals een wegwerpbarbecue, een lek opblaaszwembad of een kapotte tuinstoel. Veel mensen zamelen dit als PMD-afval in, maar deze gebruiksvoorwerpen horen daar niet bij.

Verpakkingsafval bij PMD

Alleen Plastic-, Metaalverpakkingen en Drankenkartons (PMD) zamelen we in de oranje verzamelcontainer (of plastic PMD-zak) in. Dit is alleen verpakkingsafval uit het huishouden. Gebruiksvoorwerpen zamelen we bij restafval in.

Gebruiksvoorwerpen horen bij het restafval

De afvalverwerker van ROVA keurt PMD-afval vermengd met gebruiksvoorwerpen af en afgekeurd PMD-afval wordt niet gerecycled, maar als restafval verbrand. Dit is erg jammer, want hiermee gaan veel waardevolle grondstoffen verloren. Help daarom mee aan een betere afvalscheiding en zamel gebruiksvoorwerpen in als restafval.

Een uitgebreide lijst met wat er wel en niet bij PMD hoort, vindt u op de website van ROVA. Hier vindt u ook tips over PMD-inzameling.

Hebt u vragen over PMD? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van ROVA, via telefoonnummer 038 427 37 77 of de website van ROVA. U kunt het Klantcontactcentrum van ROVA op werkdagen bereiken tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 en 15.00 uur.

Deel dit
Mail
Bellen