'Oorlogsslachtoffers mogen niet vergeten worden'

Anton Heijmerikx startte een burgerinitiatief om van alle slachtoffers in of uit Olst en Wijhe van of door WOII, de namen zichtbaar te maken. Hij deed dit vanuit zijn motto ‘eenieder is vergeten als zijn naam nergens meer te lezen staat’. Door de inzet van de heer Heijmerikx werden op 4 mei jl. tijdens Nationale Herdenking platen met 147 namen onthuld bij de oorlogsmonumenten in Olst en Wijhe.

monument oorlogsslachtoffers Ols-Wijhe

Donderdag 1 juni bezocht de heer Heijmerikx burgemeester Ton Strien en beleidsmedewerker Lina van Veen voor een afrondend gesprek over het project. Als dank voor zijn inzet overhandigde Ton Strien hem een bos bloemen.

Boekje

Speciaal voor dit initiatief is ook een boekje gemaakt. Hierin staan alle namen en enkele gebeurtenissen waarbij en waardoor de slachtoffers zijn omgekomen. Op de website www.heijmerikx.nl kunt u het boekje bestellen.

Het initiatief werd gefinancierd door donaties en omarmd door het 4 mei comité Olst, de Historische Vereniging Wijhe, het Olster Erfgoed, het Verenigd comité Wijhe, Toerist Info Olst-Wijhe, Gastvrij Wijhe en het Plaatselijk Belang Wijhe.

Deel dit
Mail
Bellen