Informatiebijeenkomsten Natura 2000-beheerplan

De Waal, de IJssel en de Nederrijn vormen samen de Nederlandse Rijntakken. Binnen Europa is de natuur langs de Rijntakken heel bijzonder. Daarom zijn de Rijntakken aangewezen als Natura 2000-gebied. De provincie Gelderland heeft een ontwerp beheerplan voor dit gebied gemaakt.

Het plan beschrijft op welke manier provincie Gelderland de Natura 2000 doelen kan realiseren. Belangrijke onderdelen daarin zijn specifieke inrichtingsmaatregelen zoals aanleg van ooibos, plas-dras grasland voor vogels en natuurlijk een goed beheer van het gebied. In het beheerplan staat ook op welke manier de natuur wordt beschermd tegen schadelijke activiteiten en voor welke activiteiten vergunningen nodig zijn in het kader van de Wet natuurbescherming.

Zienswijze indienen

Het Natura 2000-beheerplan Rijntakken kan gevolgen hebben voor bewoners en gebruikers van het gebied. Daarom ligt het van 9 mei tot 20 juni 2017 ter visie. Tijdens deze periode kunt u uw zienswijze op het plan indienen. Hoe u dat kunt doen staat vanaf 8 mei op de website van de provincie Gelderland.

Waar en wanneer
Wilt u meer informatie over het beheerplan? Kom dan naar een van onze informatiebijeenkomsten:

  • 23 mei van 19.00 - 21.30 uur bij Moeke Rhenen, Veerplein 1, Rhenen
  • 29 mei van 19.00 - 21.30 uur bij Infocentrum IJssel Den Nul, Rijksstraatweg 109, Den Nul

De presentatie start om 19.30. Daarna is er nog genoeg tijd om vragen te stellen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Informatiebijeenkomst tijdens boottocht
Tijdens de informatiebijeenkomst op zaterdagmiddag 20 mei varen we per boot langs een deel van de Rijntakken. Er is op de boot geen centrale presentatie maar er is wel gelegenheid om vragen te stellen aan onze gedeputeerde Jan Jacob van Dijk en aan specialisten. De boot vertrekt uiterlijk om 14.00 uur vanuit Tiel. Om 16.00 uur legt de boot daar ook weer aan. U kan zich aanmelden door een mail te sturen aan
. Dit kan tot 15 mei. Na aanmelding ontvangt u een kaartje van de locatie van de afmeer-/aanlegsteiger.

Het beheerplan
Informatie over Natura 2000 en het beheerplan zelf vindt u op de site van de provincie Gelderland en van Rijksoverheid.  U kunt een papieren versie van het beheerplan bekijken op de volgende locaties:

  • Provincie Gelderland, gebouw Marktstate, Eusebiusplein 1A, Arnhem
  •  Provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2, Zwolle
  •  Provincie Utrecht, Archimedeslaan 6, Utrecht
  • Gemeentehuis van de gemeenten Deventer, Nijmegen en Tiel.

Vragen
Voor vragen kunt u op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur bellen met het provincieloket van de provincie Gelderland: 026 359 99 99 (lokaal tarief) of e-mailen.

Deel dit
Mail
Bellen