Leerlingen Capellenborg leggen examen debatteren af in raadszaal

Vanochtend was de raadszaal in Wijhe het podium voor het examen debatteren van 5 Havo leerlingen van de Capellenborg.

Leerlingen hebben voorafgaand aan het examen een bijeenkomst gehad onder leiding van raadslid Toon Schuiling, waarin hij toelichtte hoe hij debatten voorbereidt. Daarna hebben de leerlingen aangegeven over welk onderwerp zij wilden debatteren deze ochtend.  Dit waren uiteenlopende onderwerpen, zoals wel of geen basisbeurs voor het onderwijs, wel of geen wereldwijde CO2-belasting, wel of niet AOW vanaf 65 jaar en het wel of niet schenken van zwakke alcolholische dranken aan jongereren vanaf 16 jaar.

Leerlingen gingen met elkaar in debat onder het voorzitterschap van burgemeester Ton Strien. Hij werd bijgestaan door raadsgriffier Bart Duursema. Raadsleden Maartje Lof (D66) en Toon Schuiling (PvdA) waren aanwezig om de leerlingen van feedback te voorzien. De raadszaal gaf een extra dimensie aan het examen, want er werd gebruik gemaakt van de officiële setting van een gemeenteraadsvergadering: met beeld en geluidsopname en het microfoonsysteem.

"Dit is het derde jaar dat de Capellenborg en de gemeente dit examen debatteren samen oppakken. We vinden het een leuke wijze om politiek, democratie, participatie, etc. onder de aandacht brengen bij de Olst-Wijhese jeugd.", aldus burgemeester Ton Strien.

Volgende week maandag (10 april) komt nog een klas examen debatteren afleggen in de raadszaal van het gemeentehuis in Wijhe.

Deel dit
Mail
Bellen