Examen debatteren 5 Havo Capellenborgleerlingen in raadszaal

Moet Nederland uit de EU of juist niet? Moet softdrugs gelegaliseerd? Moet de gaskraan in Groningen verder dichtgedraaid worden of niet? En mag alleen gezonde voeding in de aanbieding? Dit waren de onderwerpen waarover de leerlingen van de Capellenborg debatteerden vanochtend in de raadszaal van het gemeentehuis.

Voorafgaand aan het examen debatteren heeft raadslid Toon Schuiling de leerlingen voorbereid door toe te lichten hoe hij zich klaarmaakt voor een raadsvergadering. Daarna zijn de leerlingen op zoek gegaan naar een onderwerp voor hun examen debatteren. Dat leidde tot leuke, maar ook pittige debatten. Deze debatten werden voorgezeten door burgemeester Ton Strien. Hij werd bijgestaan door raadsgriffier Bart Duursema. Raadsleden Gerda Hulleman (Gemeentebelangen Olst-Wijhe), Hans Kamphuis (CDA) en Ralph Kronieger (Olst-Wijhe Nieuw Liberaal) gaven de leerlingen feedback.

De debatten zijn met het cameravolgsysteem opgenomen, zodat de leerlingen op school op een later moment de beelden terug kunnen kijken. Zo kunnen ze evalueren wat goed ging en wat verbeterd kan worden. Erg leerzaam.

"Dit is het derde jaar dat de Capellenborg en de gemeente dit examen debatteren samen oppakken. We vinden het een leuke wijze om politiek, democratie, participatie, etc. onder de aandacht brengen bij de Olst-Wijhese jeugd.", aldus burgemeester Ton Strien

Deel dit
Mail
Bellen