Burgemeester Ton Strien leest Sallandse Juniordictee voor

Op woensdagmiddag 8 maart van 15.30-17.00 uur organiseerde de Bibliotheek Salland het Sallandse Juniordictee 2017. Burgemeester Ton Strien las het Junior dictee voor.

De beste spellers uit de groepen 7 en 8 streden om de titel “beste speller van Salland” en om mooie prijzen! Uit deze ronde kwamen 2 kandidaten die op 10 april 2017 de Bibliotheek Salland vertegenwoordigen tijdens het Juniordictee Overijssel, in het theater van Vrijetijdspark Beerze Bulten in Ommen. Het Sallandse Juniordictee is geschreven door René van der Have, oud-bibliothecaris. Deze voorronde vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Wijhe.

Het Junior Dictee Overijssel is een initiatief van een groot aantal Overijsselse bibliotheken. Deelnemers aan het dictee zijn spellingkampioenen uit de groepen zeven en acht van het basisonderwijs, die eerder als besten uit de bus kwamen bij de voorronde in hun plaatselijke Bibliotheek. In de finale nemen ze het tegen elkaar op en degene met de minste fouten mag zich een jaar lang Spellingkampioen van Overijssel noemen.

 

Deel dit
Mail
Bellen