Open speelochtenden bij peuterwerk Olst-Wijhe

Van maandag 6 maart tot en met vrijdag 10 maart 2017 kunnen alle kinderen van 0 tot 4 jaar samen met hun ouder(s) komen kennismaken met Kinderopvang KOOS en Kindercentrum de Bieënkorf. De gemeente ondersteund peuterwerk en dus ook deze kennismakingsochtenden.

Locatie en tijden speelochtenden

Op 4 verschillende locaties in Wijhe, Olst en Wesepe kan van 9.30 uur tot 11.30 uur worden gespeeld. Informatie over de locaties, aanmelding, kosten en werkwijze kunt u vinden op de website van :

Iedere ochtend in deze week kan er naar hartenlust worden gespeeld door de kinderen terwijl de ouders worden geïnformeerd over de manier van werken bij het peuterwerk en kinderdagverblijf. Een goede start… dat is wat ouders willen voor hun kind. Peuterwerk is vaak de eerste stap richting de grote wereld en een ideale plek voor peuters om andere kinderen te ontmoeten. Hier krijgt uw kind de kans om zijn of haar wereld te verruimen en nieuwe ervaringen op te doen.

VVE-methode

Peuterwerk biedt een programma dat gericht is op het spelenderwijs stimuleren van de ontwikkeling van de peuter volgens de VVE-methode. Peuters van 2 1/2 tot en met 4 worden in groepen van dezelfde leeftijd voorbereid op basisschool door spelenderwijs te leren kleuren, vormen en emoties te herkennen en de motoriek te verbeteren. Ook ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden. Taalstimulering speelt hierbij een belangrijke rol. In de bouw- huis, lees- of blokkenhoek, kunnen peuters zich terugtrekken om samen met hun vriendjes te spelen en te delen.

Kosten

Voor de kosten van opvang bij het kinderdagverblijf en peuterwerk komen de meeste ouders in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Voor ouders die hiervoor niet in aanmerking komen is er vanuit de gemeente Olst- Wijhe een speciale tegemoetkomende regeling.

Contact

Natuurlijk kunt u ook telefonisch contact opnemen met één van beide organisaties en een berekening laten maken van de kosten voor uw persoonlijke situatie.

                                                                                                  

Deel dit
Mail
Bellen