Inwoners geven Olst-Wijhe een voldoende

Eind 2016 hebben de inwoners van Olst-Wijhe via een burgerpeiling hun mening gegeven over hoe zij tegen de gemeente aankijken. De gemeente is blij dat veel inwoners aan de peiling hebben meegedaan. De gemeente heeft in 2014 ook meegedaan aan het onderzoek. Er is dus een vergelijking te maken tussen 2016 en 2014.

Hoe hebben de inwoners de gemeente gewaardeerd?

De rapportcijfers tussen 2014 en 2016 laten in de meeste gevallen geen duidelijke verschillen zijn, met uitzondering van communicatie en voorlichting waarvan de waardering van 6,5 is gestegen naar 6,7.

Conclusie

De gemeente Olst-Wijhe scoort in 2016 op alle rollen volgens de opvatting van de inwoners gemiddeld hoger dan een zes: dus een voldoende. Op bijna alle rollen scoort de gemeente ten opzichte van de andere deelnemende gemeenten gelijk of hoger. Daar is Olst-Wijhe blij mee. In de cijfers is ook te zien dat Olst-Wijhe ten opzichte van andere gemeenten achterloopt in de zorg voor de woon- en leefomgeving. Dat wordt door de gemeente herkent.

Wat gaat Olst-Wijhe doen met de uitkomsten?

De gemeenteraad heeft vorig jaar het Integraal Beheerplan Openbare Ruimte heeft vastgesteld. Dit plan wordt in de komende tijd uitgevoerd. Het is de bedoeling dat dit een verbetering van de woon- en leefomgeving gaat opleveren.

Wilt u meer weten?

De resultaten van alle gemeenten die deel hebben genomen aan het onderzoek zijn te vinden op de website van Waarstaatjegemeente.nl.

Deel dit
Mail
Bellen