Doe mee met de gratis cursus Politiek Actief

Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief bij de gemeente Olst-Wijhe en de gemeente Raalte.

Voor wie

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Maar ook als u wilt weten hoe u meer invloed kunt uitoefenen op de lokale besluitvorming. Wie weet bent u hierna wel zó geïnspireerd geraakt dat u zich in 2018 kandidaat stelt als raadslid!

Programma

De cursus start op 11 april 2017 en bestaat in totaal uit vijf bijeenkomsten, met elk een ander thema en een certificaatuitreiking:

  • 11 april, gemeentehuis Wijhe, introductie en kennismaking, verkiezingen en politieke partijen
  • 2 mei, gemeentehuis Raalte, beïnvloeding van de beleidsvorming
  • 9 mei, gemeentehuis Wijhe, gemeentelijke financiën en gebruik van instrumenten
  • 23 mei, gemeente Raalte, lobbyen bij de gemeente
  • 30 mei, gemeentehuis Wijhe, debatteren

Aan het einde van de cursus ontvangt u een certificaat. Deze wordt uitgereikt tijdens de raadsvergadering op 2 juni in Raalte (voor de cursisten uit Raalte) en op 19 juni in Wijhe (voor de cursisten uit Olst-Wijhe).

Aanmelden?

U kunt zich tot 3 april 2017 aanmelden door te mailen naar b.duursema@olst-wijhe.nl. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Er kunnen maximaal 30 inwoners deelnemen (15 personen per gemeente). Op het moment dat de cursus vol is, wordt gebruik gemaakt van een reservelijst. U krijgt per mail bericht of u deelneemt of op de reservelijst staat.

Deel dit
Mail
Bellen