U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Laanonderhoud Landgoed Hoenlo vanaf 2 januari

A.s.r. vastgoed is eigenaar van Landgoed Hoenlo. Zij heeft een zorgplicht waar het gaat om overlast en schade die kan ontstaan door tak- of stambreuk van de bomen op het landgoed. Om de staat van de bomen te onderzoeken, liet a.s.r. vastgoed een boomveiligheidscontrole uitvoeren aan de laanbomen langs de Hoenloseweg, de Diepenveenseweg en de Molenweg. Uit de controle bleek dat een deel van de bomen op het landgoed onderhoud nodig heeft (snoeien) en een aantal bomen moeten worden geveld.

Snoeiwerkzaamheden

Op 2 januari 2018 starten de werkzaamheden op Landgoed Hoenlo. Dode takken, takken die de doorgang belemmeren en gebroken takken worden verwijderd. Aan de Diepenveenseweg worden de aanwezige rododendrons teruggesnoeid tot aan de eerste bomenrij zodat de weg overzichtelijker wordt en de berm weer als uitwijkmogelijkheid kan worden benut. Dit bevordert de verkeersveiligheid. Op de kruising van de Diepenveenseweg met de Hoenloseweg worden de rododendrons volledig teruggesnoeid, zodat de kruising weer overzichtelijk wordt voor de weggebruikers.

Herplanten

De bomen op twee laangedeelten hebben te maken met een sterk afnemende vitaliteit en de vorming van zware dode takken. Deze bomen worden geveld en herplant. Het gaat om 16 beuken aan de Hoenloseweg, vanaf het Zandweteringpad. Hier worden 18 laanbomen wintereik herplant. Dit sluit landschappelijk goed aan op de bestaande laanbomen van zomereik. Daarbij is de wintereik minder gevoelig voor de eikenprocessierups. Aan de noordkant van de Diepenveenseweg worden 18 zomereiken en 14 beuken geveld. Hier worden 44 winterlinden herplant, aansluitend op de aanwezige laanbomen van linde. Er worden meer bomen herplant dan geveld om het oorspronkelijke laanbeeld terug te brengen.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen