U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Goed scheiden van PMD belangrijk voor recycling

In Olst-Wijhe zamelen we ons afval zo veel mogelijk gescheiden in.

Eén van de containers is de PMD-container. Hierin verzamelen we met name verpakkingen. Het PMD-afval wordt vervolgens gerecycled en als grondstof voor nieuwe producten gebruikt. De grondstof uit plastic verpakkingen worden gebruikt voor nieuwe verpakkingen, maar bijvoorbeeld ook voor tennisballen, vloerbedekking of fleecekleding.

Om het PMD te kunnen recyclen, moet het wel schoon zijn. Dit betekent dat er geen vervuiling in zit van producten die er niet thuis horen, zoals afdekzeil, tuinslangen en plastic meubilair. Al dit soort zaken horen niet bij het PMD. Alles dat met verpakkingen heeft te maken mag er wel bij.

Wilt u precies weten wat wel en niet mag?

Kijk dan op de website Doe mee met PMD.


Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen