Een mooier buitengebied

Overijssel kent veel karakteristieke erven die gebonden zijn aan een streek. Specifieke erfinrichtingen zijn in de loop der jaren gevormd en hadden vroeger voornamelijk een praktisch nut. Deze specifieke erfinrichtingen bepalen nu voor een groot deel het streekeigen karakter van een gebied. Tegenwoordig is de inrichting van een erf voornamelijk smaakgebonden. Dit kan hele goede resultaten hebben, maar heeft ook tot gevolg dat het streekeigen karakter van de erven steeds meer verdwijnt.

In november start in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte, de regeling Erven in Salland. Met deze regeling willen de gemeenten de aanplant van karakteristieke beplanting op erven bevorderen. Het gaat om landschappelijke beplanting: erfbomen, hoogstamfruitbomen, hagen en singels. En dan alleen de inheemse soorten, die hier van nature goed gedijen en geplant in een stijl die past bij het landschap en de bewoners van deze regio. Door karakteristieke beplanting van goede kwaliteit met korting aan te bieden hopen de gemeenten haar bewoners te stimuleren zelf aan de slag te gaan met de versterking en het mooier maken van het landschap in onze regio.

Inwoners van deze gemeenten die geïnteresseerd zijn in dit project zijn welkom op de inloop informatiebijeenkomst welke plaatsvindt op 1 november aanstaande bij de Maathoeve in Heeten. Op deze bijeenkomst zijn de samenwerkende partners aanwezig. Zij geven meer informatie. Ook helpen zij de deelnemers met tips en inspiratie voor het eigen erf en kan persoonlijk erfadvies worden ingewonnen. Meer informatie over het project vindt u op de website Landschap Overijssel.


Deel dit
Mail
Bellen