Vrijwilligers gezocht voor nieuwe buurtbus. Iets voor u?

Vrijwilligerswerk met mensen en vervoer door prachtig landelijk gebied

Houdt u van contact met mensen en autorijden? Vindt u het belangrijk dat het landelijk gebied ook bereikbaar blijft? Hebt u wat vrije tijd over? Beschikt u over een rijbewijs B?
Ja? Dan is vrijwilligerswerk bij de nieuwe buurtbus Olst/Boskamp-Raalte misschien iets voor u.

Olst-Boskamp-Middel-Raalte (mogelijk Eikelhof en Elshof)
Op dit moment zijn er vergevorderde plannen om een nieuwe buurtbus te laten rijden tussen Olst-Boskamp-Middel-Raalte, met een mogelijke uitbreiding met de buurtschappen Eikelhof en Elshof. Met het uitwerken van deze plannen geven de gemeente en de provincie aan dat zij een goede bereikbaar van het landelijk gebied erg belangrijk vinden. Dus niet zomaar schrappen in vervoersvoorzieningen, maar maatwerk leveren.

Wat is er leuk aan rijden voor een buurtbus?
Uit ervaring weten wij dat veel mensen het vrijwilligerswerk bij een buurtbus erg leuk vinden.  Het werk geeft voldoening, waardering en de vrijheid om gerust op vakantie te gaan zonder dat dat problemen oplevert. Je bent lid van een buurtbusvereniging (met alle gezellige uitjes, etentjes, etc. die daarbij horen), je komt onder de mensen, hebt veelal ook dezelfde mensen in de bus waardoor er vaak leuke contacten ontstaan en rijdt met een mooie bus door een prachtige landelijke omgeving. Het team vrijwilligers is vaak een hecht team dat elkaar kent. Diensten overnemen omdat iemand een keer niet kan is geen probleem. De buurtbus is een bus voor acht personen die door Syntus beschikbaar wordt gesteld. De bus rijdt volgens een vaste route en dienstregeling.  Bij het opstellen van het rooster wordt rekening gehouden met de beschikbaarheid van alle vrijwilligers. U kunt dus zelf aangeven hoe vaak en wanneer u op de buurtbus wilt rijden.
Kortom: leuk vrijwilligerswerk!

De bus kan alleen rijden als er voldoende chauffeurs zijn.
Wat is een bus zonder chauffeurs? Het is één van de eerste voorwaarden voor de nieuwe buurtbuslijn. Voordat we groen licht krijgen van de provincie, moeten we laten zien dat we de bereikbaarheid van het buitengebied echt belangrijk vinden. Dat scholieren bijvoorbeeld in de winter van Olst naar Raalte met de bus kunnen. Dat wij naar de markt in Raalte gaan, naar de Hartkamp, het station. En dat we voldoende vrijwilligers hebben die zich hiervoor in willen zetten.
Meldt u daarom nu al aan als mogelijk nieuwe vrijwilliger van de nieuwe buurtbus. Wij zijn op zoek naar chauffeurs, een coördinator en bestuursleden. Samen met u gaan we er dan een mooie buurtbuslijn van maken.

Interesse?
Bent u jonger dan 71 jaar, in het bezit van een rijbewijs B en hebt u interesse in vrijwilligerswerk bij de nieuwe buurtbus? Neem dan contact op met Karin Köster via: info@indeweer.nl of bel:
06 3657855 (Start van de buurtbus waarschijnlijk najaar 2017)

Deel dit
Mail
Bellen