Kinderen St.Jozefschool bij de burgemeester op visite

Groep 2 en 3 van de St. Jozefschool uit Wijhe hebben donderdagmiddag 26 januari een bezoek gebracht aan het gemeentehuis. Burgemeester Ton Strien heeft de groep van 33 kinderen vriendelijk ontvangen en rondgeleid door het gemeentehuis.

De kinderen zaten rond de raadstafel en stelden hun vragen. Met elkaar spraken ze over wat de gemeente, politie en brandweer doet. De kinderen waren ook benieuwd naar bijvoorbeeld het lievelingseten van de burgemeester of hoe je burgemeester wordt. De jongens en meisjes kregen uitvoerige uitleg over de geluids- en beeldapparatuur in de raadzaal en over de ambtsketen van de burgemeester. 

De burgemeester liet de kinderen de ambtsketen zien en ze konden de uitrusting van een brandweerman van dichtbij bekijken. Daarna kregen de schoolkinderen een rondleiding langs de afdelingen van het gemeentehuis.... en kregen ze de geheime kluis te zien!

   
In dit schooljaar komt iedere maand een basisschool met de onderbouwleerlingen naar het gemeentehuis om kennis te maken. Op deze manier wil de gemeente, politiek, democratie, staatsinrichting en participatie onder de aandacht brengen bij de jeugd. Zij hebben immers de toekomst!

Deel dit
Mail
Bellen