Regiotaxi wordt Maatwerkvervoer

Per 2017 Maatwerkvervoer in gemeentelijke handen.

De wethouders van 6 gemeenten hebben maandag 4 juli 2016 de overeenkomst met vervoersbedrijf Vervoersmanagement Noord-Nederland (VMNN) getekend voor het Maatwerkvervoer vanaf 2017. Dit houdt in het Wmo vervoer en het leerlingenvervoer.  In het gemeentehuis van Ommen zetten de bestuurders van Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Olst-Wijhe, Zwartewaterland en Staphorst hun handtekening voor het vervolg van de Regiotaxi binnen hun grondgebied. Deze gemeenten nemen voor hun inwoners het regiotaxivervoer vanaf 1 januari 2017 over van de provincie Overijssel.

De gemeenten Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Olst-Wijhe, Zwartewaterland en Staphorst hebben het vervoer van de Regiotaxi gezamenlijk aanbesteed. Daarin is ook het leerlingenvervoer van de gemeente Olst-Wijhe meegenomen. De overige gemeenten voegen het leerlingenvervoer eventueel in een later stadium toe.

Kwaliteit Wmo-vervoer blijft

De gemeenten hebben deze opdracht voor de periode van 1 januari 2017 tot en met 1 augustus 2019 gegund aan Vervoersmanagement Noord-Nederland (VMNN) in Assen. Dit bedrijf gaat voornamelijk personen vervoeren, die in het bezit zijn van een Wmo-pas. Het openbaar vervoer deel van de Regiotaxi verdwijnt per 1 januari 2017. De kwaliteit van de aanbieding stond daarom bij deze aanbesteding voorop. VMNN heeft de meest gunstige aanbieding gedaan op kwaliteit en prijs. Dit vervoersbedrijf biedt dezelfde service als voorheen en maakt daarbij gebruik van moderne technieken. Doordat verschillende ritten gecombineerd kunnen worden wordt het vervoer efficiënter aangeboden. Dit komt de kwaliteit van het maatwerkvervoer ten goede.

Meer online reisinformatie

Belangrijk is dat de eigen bijdrage laag blijft behouden als reizigers het vervoer langer van tevoren reserveren. VMNN biedt meer mogelijkheden in het vervoer. Zij hanteren verschillende serviceniveaus en meer variatie in ritten. Het prijsniveau zal hierdoor veranderen, maar de basis van de serviceverlening blijft zoveel mogelijk behouden. Nieuw is dat de klant via een internet eigen reisinformatie kan zien, zoals aankomsttijd, zijn of haar eerder gereden ritten, facturen, wijzigingen van ritten en eventuele klachten en de voortgang daarvan.

Aandacht voor invoeringsproces

Op 1 januari 2017 gaat Regiotaxivervoer over naar VMNN. De deelnemende gemeenten dragen er zorg voor dat deze overgang soepel verloopt. Na de zomer gaan de gemeenten samen met de vervoerder de klanten, die gebruik maken van een Wmo-pas, op de hoogte brengen. De gemeenten gaan de participatieraden zoveel als mogelijk betrekken bij het invoeringsproces van de nieuwe Regiotaxi, waarbij de behandeling van klachten een hoge prioriteit gaat krijgen.

Deel dit
Mail
Bellen