Ouderwetse taferelen in Zonnekamp Olst

Op zondag 29 mei werd er hard gewerkt in het park van Zonnekamp. Samen met de Stichting Eetbaar Olst-Wijhe werden deze dag trekpaarden ingezet om de bodem van het park ‘los te werken’ en in te zaaien met Soedangras, een Afrikaanse graansoort. De ouderwetse, of misschien wel supermoderne aanpak , trok veel bezoekers naar het park.

Het gras moet de grond straks doorwortelen en het onkruid tegenhouden. Zo kan het bodemleven weer gezond worden. Op basis van een adoptieovereenkomst  met onze gemeente  ontwikkelt de stichting dit terrein van 0,8 hectare, dat naadloos aansluit op de nieuwe natuurlijke speeltuin 'Het Slingerrijk', de komende jaren tot een openbaar eetbaar park. Nu is het terrein nog grotendeels kaal, maar straks is het een plek waar iedereen kan komen wandelen, zitten, spelen - en vroeg of laat ook proeven en snoepen van allerlei bessen, noten, kruiden en bloemen.

Eetbaar landschap

Stichting Eetbaar Olst-Wijhe wil zowel openbare als particuliere terreinen in Olst-Wijhe helpen inrichten en beheren als 'eetbaar landschap': productieve, biodiverse en multifunctionele plekken met een groen en duurzaam karakter, en een prominente plek voor de teelt van eetbare gewassen.

Meer informatie over Stichting Eetbaar Olst-Wijhe is te vinden op hun Facebookpagina.

Deel dit
Mail
Bellen