Zwembad De Welters opent 28 april a.s. haar poorten

Na een intensieve periode van meer dan een jaar is zwembad De Welters in Wijhe per 1 januari 2016 verzelfstandigd. Stichting Zwembad De Welters (SZW) opent op donderdag 28 april a.s. om 13.30 uur de poorten van openluchtzwembad De Welters voor een nieuw zomer-zwemseizoen.

De stichting neemt vanaf dit zomer-zwemseizoen het beheer en de exploitatie van het openluchtzwembad over van de gemeente Olst-Wijhe. Het zwembad wordt gerund door professionals én vrijwilligers.

Vrijdag 22 april a.s. vindt op het zwembadterrein de officiële ondertekening plaats van alle overeenkomsten m.b.t. beheer en exploitatie van het zwembad. Namens de gemeente Olst-Wijhe is o.a. verantwoordelijk wethouder Anton Bosch die avond aanwezig om 18.45 uur symbolisch de sleutels van het zwembad overhandigen aan het stichtingsbestuur. Pers en publiek zijn van harte welkom. Vanaf 28 april a.s. kan er zogezegd als eerste gezwommen worden.

Samenstelling beheersstichting

Per 1 januari jl.  wordt Stichting Zwembad De Welters (SZW) gevormd door Gerhard Jansen (voorzitter), Richard Heuver (penningmeester), Wilco Roetert Steenbruggen (secretaris), Gjalt Dijk en Harrie Stevens (beide bestuursleden). Allen hebben de benodigde bestuurlijke achtergrond én sterke affiniteit met het zwembad en de zwemsport.

‘Klaar voor de start….’

Net als voorgaande jaren is Zwembad De Welters de plek voor zwemminded Olst-Wijhe en omstreken. Het zwembad is dagelijks geopend voor recreatieve zwemmers, het school zwemmen (door de weekse dagen) en voor het diploma zwemmen voor A, B en C. Daarnaast traint de Wijhese Zwemclub (WZC) wederom voor de verdere diploma’s en waterpoloafdeling aanbieden. Uiteraard vinden er gedurende het seizoen ook weer diverse evenementen en activiteiten plaats. Het bestaande team van professionals (toezichthouders / zweminstructeurs en kassières) heeft de dagelijkse leiding. Geïnteresseerden in de zwemlessen voor A, B en C kunnen zich wenden tot de website. Daar is ook informatie te vinden over alle tarieven en zwemabonnementen. De voorverkoop van zwemabonnementen is reeds gestart. Op de website zijn ook de openingstijden van het zwembad te vinden.

“Na een intensieve voorbereidingsperiode van vele maanden kijken wij uit naar de start van het nieuwe zwemseizoen op donderdag 28 april a.s. om 13.30 uur. ‘Wij verwelkomen iedereen dan ook heel hartelijk om zijn of haar eerste duik te maken. Samen met alle vrijwilligers en donateurs zorgen wij ervoor dat zwembad De Welters lééft als nooit tevoren. Wij zijn klaar voor de start…!”, aldus Wilco Roetert Steenbruggen (Secretaris SZW).

‘Vrienden van de Welters’

Stichting Zwembad De Welters (SZW) geeft de inwoners van Wijhe, Olst en omstreken de gelegenheid om het openluchtzwembad te ondersteunen. Voor € 25,- per jaar kan een ieder donateur worden. Alle inkomsten uit het ‘project’ Vrienden van de Welters én sponsoring vanuit het bedrijfsleven worden expliciet gebruikt voor het beheer en de exploitatie van het zwembad. Vrienden van de Welters krijgen elke seizoen gratis toegang tot de speciale feestavond- of middag voor vrijwilligers, donateurs en sponsors. Wie nu Vriend van de Welters wordt krijgt tevens 25% korting op het zwemabonnement in het volgende zwemseizoen. Het aanmeldformulier is te vinden op de website en vanaf 28 april a.s. ook bij de kassa van het zwembad.

Dit is een bericht namens Stichting Zwembad De Welters.

Deel dit
Mail
Bellen