Leerlingen Capellenborg debatteren in raadszaal gemeente Olst-Wijhe

Maandagochtend 21 maart was de raadszaal van de gemeente Olst-Wijhe het decor voor de leerlingen van 5 Havo van de Capellenborg uit Wijhe. Daar legden zij hun examen debatteren af. De debatten zijn opgenomen met het cameravolgsysteem, zodat de leerlingen de beelden terug kunnen kijken en samen kunnen evalueren met hun docent. Daarnaast is gebruik gemaakt van het microfoonsysteem, wat natuurlijk een leuke, maar spannende dimensie geeft aan het examen.

Sven Metsemakers, schoolleider Capellenborg: "Betekenisvol onderwijs vindt ook buiten de school plaats in onze maatschappij, waar wij leerlingen op voorbereiden. De samenwerking tussen de gemeente Olst-Wijhe en ons onderwijs is daar een mooi voorbeeld van."

"Op deze manier willen we op een leuke wijze politiek, democratie, participatie, etc. onder de aandacht brengen bij de Olst-Wijhese jeugd.", aldus burgemeester Ton Strien die de debatten ook heeft voorgezeten.

 

Naast de burgemeester waren ook de raadsleden Lisanne Spanbroek (CDA), Rene Leber (PvdA), Gerda Hulleman (Gemeentebelangen), Ralph) Kronieger (VVD) en griffier Bart Duursema aanwezig om de debatten te beoordelen. Voorafgaand aan het examen heeft raadslid Toon Schuiling de leerlingen bezocht op school en verteld hoe hij zich voorbereidt op de raadsvergaderingen.

Deel dit
Mail
Bellen