Olst-Wijhe Zwerfvuilvrij, adopteer een eigen straat

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid werd het idee aangedragen meer inwoners te vragen een straat of buurt te adopteren en daar zwerfvuil op te ruimen. Zo houd je met zijn allen de omgeving schoon. In plaats van je te ergeren ruim je het gewoon op. Inmiddels zijn er al een paar inwoners die dit regelmatig doen.

De gemeente werkt graag mee aan dit idee. Hebt u belangstelling voor het adopteren van een straat of buurt in de gemeente Olst-Wijhe? Wij faciliteren u graag met een afvalgrijper. U kunt een grijper aanvragen via de website Mooi Schoon of per e-mail.
Laat u het ons weten als u een stuk u voor uw rekening neemt?

Mooi Schoon? Wat is dat?

Door aan deze actie mee te doen bent u Supporter van Mooi Schoon. Mooi Schoon is het zwerfvuilprogramma van de gemeente in samenwerking met ROVA. Mooi Schoon wil zwerfvuil bestrijden door bewustwording (educatie en voorlichting) en door het faciliteren van inwoners als er toch zwerfvuil ligt.
Wanneer een (sport)vereniging of buurt een gezamenlijke opschoonactie wil houden stelt ROVA gratis de Bus of Aanhanger van Mooi Schoon ter beschikking. Deze voertuigen zijn uitgerust met materialen om de buurt vrij te maken van zwerfvuil. Denk hierbij aan afvalgrijpers, veiligheidshesjes, vuilniszakken, bezems etc. Het opgehaalde zwerfvuil wordt na afloop gratis meegenomen. Zo was de bus onlangs aanwezig bij een opschoonactie bij de St. Aloysiusschool, langs de IJsseloevers in Den Nul en binnenkort bij De Capellenborg. Ook ondersteunen wij acties door winkeliers die hun winkelgebied schoon willen maken/houden. Meld uw eigen actie of idee op het gebied van zwerfvuil aan op de website van
Mooi Schoon.

Deel dit
Mail
Bellen