Prins Willem Alexanderschool Olst bezoekt gemeentehuis

Groep 3 van de Prins Willem Alexanderschool in Olst heeft donderdag 8 december een bezoek gebracht aan het gemeentehuis in Wijhe. Burgemeester Ton Strien ontving de leerlingen in de raadzaal.

Prins Willem Alexanderschool op bezoek Olst-Wijhe

19 enthousiaste kinderen gingen met elkaar in gesprek over wat de gemeente, politie en brandweer doet. Bovendien vonden de jongens en meisjes het spannend om de geluids- en apparatuur in de raadzaal uit te proberen. Burgemeester Strien sprak met de kinderen over onderwerpen die hen bezighouden. Hij liet ze de ambtsketen zien en de kinderen konden de uitrusting van een brandweerman van dichtbij bekijken. Tevens kregen de schoolkinderen een rondleiding langs de afdelingen van het gemeentehuis. “Een leuke groep met veel energie!” was na afloop de reactie van de burgemeester. 

In dit schooljaar komt iedere maand een basisschool met de onderbouwleerlingen naar het gemeentehuis om kennis te maken. Op deze manier wil de gemeente, politiek, democratie, staatsinrichting en participatie onder de aandacht brengen bij de jeugd. Zij hebben immers de toekomst!

Deel dit
Mail
Bellen