Structuurvisie Olst-Wijhe in de inspraak

Olst-Wijhe maakt een structuurvisie. Een belangrijk stuk omdat het in hoofdlijnen de gewenste ruimtelijke ontwikkeling beschrijft voor de gemeente voor de komende jaren. Hierin gaat het over zaken als gebouwen, wegen, landschap, groen, water, enzovoort. Alle plannen voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen worden straks aan deze visie getoetst.

De visie, zoals deze nu wordt gepresenteerd, is gemaakt met input van inwoners en organisaties. Op de visie is nu de officiële inspraak mogelijk. Dit kan tot en met 21 december aanstaande. Daarna zal de gemeenteraad begin volgende jaar de visie vaststellen. De visie beschrijft de aard van de gemeente (de identiteit), de ontwikkelingen die spelen, de ambities en de manier waarop die gerealiseerd kunnen worden.

De uitvoering

Het hebben van een visie is één, maar de weg naar de uitvoering is over het algemeen weerbarstiger. Toch is de gemeente vol vertrouwen dat de geschetste ambitie reëel is. Wethouder Herman Engberink hierover: “”

“Ik heb vertrouwen in de kracht van onze kleine gemeente en haar actieve inwoners en organisaties. Al meer dan eens heeft deze kracht zich bewezen. Die kracht hebben we nu ook weer nodig bij de complexe opgaven waar onze gemeente voor staat.  Ik ben benieuwd of bewoners zich herkennen in de beschreven identiteit en vooral nieuwsgierig naar de meningen op het geschetste toekomstbeeld  in onze Structuurvisie. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit om te reageren.”

De structuurvisie 


Inspraakprocedure

De structuurvisie ligt ter inspraak van donderdag 24 november tot en met woensdag 21 december aanstaande. De inspraakreacties worden verwerkt in een zienswijzennota die door het college op 31 januari 2017 wordt besproken. De vaststelling door de raad is gepland op 13 februari 2017.

Deel dit
Mail
Bellen