Huurders aan tafel bij prestatieafspraken Wonen

Gezamenlijk streven naar goed wonen in Raalte en Olst-Wijhe.

Raalte en Olst-Wijhe kennen een lange traditie van samenwerking met de woningcorporatie door middel van prestatieafspraken. Dit jaar hebben voor het eerst ook de huurdersbelangenorganisaties aan de onderhandelingstafel plaatsgenomen. Er is afgesproken te werken met kaderafspraken voor de periode 2017-2021 (4 jaar) en deze per jaar te concretiseren in jaarafspraken. Een resultaat waar alle partijen trots op zijn.

De prestatieafspraken zijn op 23 november ondertekend door wethouder Wout Wagenmans van de gemeente Raalte, wethouder Marcel Blind van de gemeente Olst-Wijhe, Marijke Kool van SallandWonen, Rinus van Houte van HVS en Mathijs Perton van HBSalland.

Afspraken
Er zijn afspraken gemaakt over beschikbaarheid, betaalbaarheid, doelgroepen, leefbaarheid, maatschappelijk vastgoed, kwaliteit en duurzaamheid.
Zo is bijvoorbeeld afgesproken dat de huurvoorraad in 2017 niet zal afnemen, is maatwerk per kern mogelijk en worden afspraken gemaakt over nieuwbouwlocaties.
Maar ook zaken als vroegtijdige schuldsignalering, gematigd huurbeleid en maatregelen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen komen in de afspraken terug. Ook de duurzaamheidsambities en afspraken over groot onderhoud ontbreken niet. Zo verduurzaamt SallandWonen in 2017 circa 300 woningen en verwacht 500 woningen van zonnepanelen te voorzien

De kaderafspraken en jaarafspraken zijn verwoord in één document. Er zijn twee (inhoudelijk) verschillende sets prestatieafspraken getekend, namelijk een voor de gemeente Raalte en een voor de gemeente Olst-Wijhe. Met de prestatieafspraken maken partijen een start met de nieuwe samenwerking, een samenwerking in partnerschap. In de overeenkomst is vastgelegd hoe partijen deze samenwerking vormgeven en welke afspraken partijen concreet met elkaar maken.

Deel dit
Mail
Bellen